Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Casey: ABD, PKK’yı desteklemiyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, ağır silâhların terör örgütü PKK’nın eline geçmesini Amerikan devleti ve ordusunun kesinlikle desteklemeyeceğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta yaptığı bir konuşmada, ‘’PKK kamplarında top, tank ve buna benzer Amerika’ya ait maalesef ağır silâhlar çıktı’’ demişti. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey, bu sözlerin hatırlatılması üzerine, bu bilginin neye dayandığını bilmediğini söyledi. Casey, ‘’Sanırım, ağır askerî teçhizatın PKK’nın nasıl eline geçtiğini görmek oldukça zor. Kesinlikle böyle bir durum, bu devlet veya Amerikan ordusunun benim bildiğim hiçbir mensubunca desteklenmez. Elimde bunu doğrulayacak herhangi bir bilgi yok’’ dedi.

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile Irak arasında terörle mücadele işbirliği anlaşması imzalanmasının memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, ‘’Bu anlaşmanın imzalanmasından cesaretlendik. Daha önce de belirttiğimiz gibi, PKK ve diğer terörist örgütlerin tasfiyesinde en iyi yaklaşım, işbirliği’’ denildi.

/ WASHINGTON

30.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran da Irak’ın bölünmesine karşı

  Dini yok sayma fikri geride kaldı

  Sofya’da iftar zirvesi

  Pervez Müşerref’e yeşil ışık

  Kosova’da başörtüsü yasak değil

  Casey: ABD, PKK’yı desteklemiyor

  Myanmar’da katliam şüphesi

  Füze kalkanı Pasifik’te denendi

  İspanya’da monarşik deprem


 Son Dakika Haberleri