Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Girişimciler hayallerini gerçekleştirdiler

Diyarbakır’da iş kurma fikri olan, ancak sermayesi olmayan girişimciler ‘’İş Destek Projesi’’ kapsamında aldıkları krediyle kendi işlerini kurarak hayallerini gerçekleştirdiler.

Diyarbakır Valiliğince bir mesleği icra etme veya iş kurma fikri olan, ancak bu fikrini hayata geçirecek maddi gücü olmayanlar girişimcilere yönelik işsizliği azaltmak ve istihdam oluşturmak amacıyla geliştirilen ‘’İş Destek Projesi’’, girişimcilerin umudu oldu.

Yaklaşık bir yıl önce hayata geçirilen projeden, perde dikim evi, mobilya, tuhafiye, telkari, mandra, market, çiçekçilik, şarküteri, kuaför gibi imalattan, hizmet sektörüne kadar pek çok iş kolunda 19’u kadın olmak üzere toplam 91 kişi 51 iş yeri açarak yıllarca düşünü kurdukları kendi iş yerlerine kavuştular. 2 yıl geri ödemesiz, sonraki 4 yıl için de yüzde 20 ile 30 arasında değişen oranlarda geri ödemesi yapılan ve kişi başı 15 bin YTL kredi verilen proje için yaklaşık 3 milyon YTL tahsil edildi.

Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, yaptığı açıklamada, daha önce Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğünün Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında bir takım uygulamaların olduğunu ve halen de bu uygulamaların devam ettiğini, projelerin Türkiye’nin çeşitli yerlerinde uygulandığı gibi Diyarbakır’da uygulanmasıyla bir çok kişinin iş sahibi olmasının sağlandığını söyledi.

/ DİYARBAKIR

30.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kayıt dışına karşı kredi kartı teklifi

  Vergi borcundan kaçış yok

  Unakıtan: Tekel’e büyük ilgi var

  IMF Başkanlığına Kahn seçildi

  ATO’dan “sosyal güvenlik” raporu

  Maaş zammı için bakanlara mektup

  Bankalarda kâr arttı, sermaye azaldı

  Girişimciler hayallerini gerçekleştirdiler

  Limonda enflasyon rekor seviyede

  Uzanların yatları ve Balkaner’in arazisine yine talip çıkmadı


 Son Dakika Haberleri