Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Millilere askerlik müjdesi

GSGM tarafından hazırlanan kanun tasarısı taslağına göre Olimpiyat Oyunları, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında ilk 3 dereceye girenler, A Milli Takım kadrolarında yer alan sporcular ile profesyonel en üst iki futbol liginde yer alan takımların kadrolarında bulunan futbolcuların askerlikleri 38 yaşına kadar tehir edilebilecek.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ilgili bakanlıklara sunulan kanun tasarısı taslağına göre, milli sporculara yeni askerlik düzenlemesi getiriliyor. Çeşitli kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı taslağına göre, olimpiyat oyunları, dünya ve Avrupa şampiyonalarında ilk 3 dereceye girenler, (A) büyükler milli takım kadrolarında yer alan sporcular ile profesyonel 1. ve 2. futbol liglerinde yer alan takımların kadrolarında bulunan futbolcuların askerlikleri 38 yaşına kadar tehir edilebilecek.İncelenmek üzere bir çok kurum ve kuruluşa da gönderilen, çeşitli kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı taslağına göre ayrıca, 3 ve daha fazla ligi bulunan diğer spor dallarında en üst 2 ligde yer alan takımlar ile en az 2 ligi bulunan spor dallarında en üst ligde yer alan takımların uluslararası kuralların öngördüğü sayıdaki sporcuların askerliklerinin de 38 yaşına ertelenebilmesi söz konusu olacak.

AOÇ SPOR TESİSLERİ GSGM'DE

Yasa tasarısı taslağına göre, Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerindeki spor tesislerinden sorumlu tek yetkili Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olacak. Taslağa göre, ilgili maddedeki değişiklik şöyle: ''AOÇ arazileri üzerinde bulunan spor tesisleri ve müştemilatı, Atütürk Orman Çiftliği Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılacak protokolle 49 yıl süre ile bedelsiz olarak GSGM'ye tahsis edilebilir. Tahsis edilen spor alanlarının spor hizmet ve faaliyetlerinde kullanılmak kaydıyla spor kulüplerine veya spor federasyonlarına devri ve amaca uygun kullanımlarını teminen her türlü tedbirin alınması, denetiminin yapılması ve gerektiğinde de tahsislerin kaldırılması konusunda GSGM yetkilidir.''

27.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Millilere askerlik müjdesi

  Fransız basını: Bordeaux ve G.Saray 2. tura çıkar

  Gazeteci Kuper Fenerbahçe kongresinde konuşacak

  Kasımpaşa-Fenerbahçe

  Yanal Trabzonspor'un 3 yıl başında kalacak

  Tanjeviç: Kerem'le bir problemim yok

  Efes ve Fenerbahçe Ülker Avrupa Ligine kötü başladı

  Yarın maraton var


 Son Dakika Haberleri