Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Yarın maraton var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 29’uncusu düzenlenecek olan ‘Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu’nda bu kez “Sağlıklı Çevre, Sağlıklı Nesiller, Yaşanabilir Bir Kent” için koşacağız. 28 Ekim Pazar günü koşulacak maratonda ödül miktarı ikiye katlanarak 1 milyon dolara yükseltildi. Büyük ödülün 60 bin dolara çıkartıldığı yarışta dereceye giren Türk sporcuların ödülü yine ikiye katlanacak..

Avrasya Maratonu’nu uluslararası bir marka haline getirmek istediğini her fırsatta dile getiren Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla yapılan düzenleme, bu yıl koşuya olan ilgiyi daha da arttıracak. 2004 yılında 125 bin dolar olan para ödülü her yıl ikiye katlayanarak 2005’te 200 bin dolara, 2006’da da 572 bin dolara çıkarılmıştı..

Avrasya Maratonu’nda, 42 kilometrelik maraton koşusunda erkek ve bayanlarda birinciye 60 bin dolar ikinciye 25 bin dolar, üçüncüye de 15 bin dolar ödül verilecek. 15 kilometre koşusunda da birincileri 4 bin dolar, ikincileri 2 bin 500 dolar, üçüncüleri 1.500 dolar ödül bekliyor..

Yarışta dünya rekoru kıran atletlere ayrıca 100 bin dolar rekor ödülü verilirken, Türk atletler arasında birinci erkek ve bayanlara 20 bin, ikincilere 10 bin ve üçüncülere de 6 bin dolar ödül dağıtılacak. Ayrıca maratonda ilk üçe giren Türk sporcuların ödülleri her yıl olduğu gibi yine ikiye katlanacak..

Öte yandan, Türk atletlerden parkur rekoru kıranlara 10 bin dolar, Türkiye rekoru kıranlara da 25 bin dolar ekstra ödül verilecek. Buna göre koşuda bir Türk atlet birinci gelir ve dünya rekoru kırarsa alacağı ödül 255 bin doları bulacak. Bu ödülü kazanacak Türk atlet Türkiye'de bugüne kadar yapılan yarışlarda en çok para ödülü kazanan sporcu ünvanını da eline geçirmiş olacak..

İki yılda bir Avrasya Maratonu içinde koşulan Balkan Maratonu ile yarışın engelliler kategorisinde ise, birincilere 4 bin dolar, ikincilere 2 bin 500 dolar, üçüncülere de 1.500 dolar ödül verilecek.

Boğaziçi Köprüsünün güvenliği nedeniyle 75 ile 100 bin İstanbullunun katılması ile sınırlanan yaklaşık 10 kilometrelik Halk Koşusu’na katılanlara da madalya, tişört, sertifika ve kumanya dağıtımı yapılacak. Maratonda sporcuların performanslarını takip etmek amacıyla ilk kez geçen yıl uygulanan “çip sistemi” bu sene de uygulanacak.

Erol DOYURAN

27.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Millilere askerlik müjdesi

  Fransız basını: Bordeaux ve G.Saray 2. tura çıkar

  Gazeteci Kuper Fenerbahçe kongresinde konuşacak

  Kasımpaşa-Fenerbahçe

  Yanal Trabzonspor'un 3 yıl başında kalacak

  Tanjeviç: Kerem'le bir problemim yok

  Efes ve Fenerbahçe Ülker Avrupa Ligine kötü başladı

  Yarın maraton var


 Son Dakika Haberleri