Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Doğu’da enerji sarfiyatı artacak

Erken saat uygulamasına geçilmesi özellikle Doğu’da enerji sarfiyatının artmasına sebep oluyor. Uzmanlarca enerji tasarrufu sağlayacağı bildirmelerine rağmen, bu tür açıklamalar ülke gerçekleriyle çelişiyor.

Gün ışığından azami faydalanma esasına göre yapılan düzenleme; elektrik faturalarını artırırken akşam saat 18.00’de evine dönecek personelin, kış soğuğunda daha fazla üşümesine yol açıyor.

Doğu’daki iş adamları erken saat uygulamasından hiç memnun değil. Iğdır’da güneş yeni saatle sabah 05.20’de, (İstanbul’da 06.23 ‘te), doğarken, akşam hava 16.17 ‘de (İstanbul’da 17.15’de) kararıyor. Saat 09.00’da mesai başladığında bir kişi gün ışığından 2 ila 3 saat sonra işbaşı yapmış oluyor. Aynı şekilde akşam 17.00’de mesai bittiğinde Doğu ve Güneydoğu’nun bir çok ilinde çoktan karanlık bastırmış ve yatsı ezanı okunmuş oluyor.

Erken saat uygulaması ile günlerin kış mevsiminde saatlerin daha kısalması eklenince enerji sarfiyatı daha da artıyor.

Kamu ve özel iş yerlerinde çalışan işçilerin yanı sıra öğrenciler açısında da erken saat uygulamasının Türkiye genelinde faydadan ziyade zarar getireceği ifade ediliyor. Bütün bunlar gösteriyor ki yeni saat uygulaması ile ev ve iş yerlerinde enerji ve yakıt harcaması daha fazla yapılıyor. Ama yeni saat uygulaması Türkiye’ye göre güneşin iki saat sonra doğduğu Avrupa ülkelerine yarar sağlıyor. Türkiye'de ise Avrupa ile saat çakışması yaşanmaması için yeni saat uygulamasına geçiliyor.

/ ELAZIĞ

28.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sosyal güvenlik uyarısı

  Doğu’da enerji sarfiyatı artacak

  Vergi kaçağını çocuklar önleyecek

  Kriterler tutmayacak

  MSB iş yerlerinde uzlaşma

  İGDAŞ’tan İstanbul'u ‘ısıtacak’ kampanya

  Zeytinburnu’na mega yat limanı

  Beyaz ette rehavet endişesi


 Son Dakika Haberleri