Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vergi kaçağını çocuklar önleyecek

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi bilincinin yerleştirilmesi amacıyla Türkiye çapında çocuklar için fiş toplama kampanyası başlatıyor.

Geçen yıl bazı illerin Vergi Dairesi Başkanlıkları ya da Defterdarlıkları tarafından mahalli düzeyde gerçekleştirilen fiş kampanyası, bu defa bizzat Gelir İdaresi Başkanlığı’nca düzenleniyor. 81 ili kapsayan ve ‘’Ülkemi seviyorum belgemi alıyorum’’ adı verilen fiş kampanyasına ilköğretim öğrencileri katılabilecek. Öğrenciler, 1 Eylül 2007 ile 31 Ocak 2008 tarihleri arasında kendileri ve ailelerinin harcamalarına ilişkin toplanan fişleri, 1 Kasım’dan itibaren bulundukları il ve ilçelerdeki Vergi Dairesi Müdürlüklerine, Vergi Dairesi Müdürlüğü bulunmayan ilçelerde ise Mal Müdürlüklerine elden teslim edecek. Fişlerin teslimi sırasında öğrencilere Gelir İdaresi Başkanlığı’nca düzenlenen ‘’Örnek Vatandaş’’ kartı verilecek. Örnek vatandaş kartının üzerindeki seri numarası, kampanyaya katılan öğrenciler için aynı zamanda çekiliş numarası olacak.

Fiş kampanyasının çekilişi, Millî Piyango İdaresi tarafından 20 Mart 2008 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek. Her il için ayrı ayrı yapılacak bu çekilişte, öğrencilere 1’er adet dizüstü bilgisayar, 2’şer adet masaüstü bilgisayar, 5’er adet dijital fotoğraf makinesi ve 10’ar adet bisiklet verilecek.

Çekiliş sonuçları da, 21 Mart’da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın ‘www.gib.gov.tr’ internet adresinde ilân edilecek.

/ ANKARA

28.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sosyal güvenlik uyarısı

  Doğu’da enerji sarfiyatı artacak

  Vergi kaçağını çocuklar önleyecek

  Kriterler tutmayacak

  MSB iş yerlerinde uzlaşma

  İGDAŞ’tan İstanbul'u ‘ısıtacak’ kampanya

  Zeytinburnu’na mega yat limanı

  Beyaz ette rehavet endişesi


 Son Dakika Haberleri