Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kriterler tutmayacak

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), IMF’ye verilen niyet mektubunda Ağustos ayı sonu için konulan performans kriterinin, özellikle bütçe verilerindeki performans düşüklüğünün etkisi ile karşılanamayacağını öngördü.

İstikrar Enstitüsü tarafından hazırlanan, ‘’Malî İzleme Raporu-2007 Yılı Temmuz-Ağustos Ayı Bütçe Sonuçları’’ açıklandı. TEPAV, IMF performans kriterlerinin Nisan sonu itibariyle tutmadığını açıklayarak, Ağustos sonu itibariyle de tutmayacağı tahmininde bulundu.

Raporda şöyle denilidi; “Geçen yıl aynı dönemde konsolide kamu sektörü faiz dışı denge rakamı yıl sonu hedefinin yüzde 86’sı civarında gerçekleşmişken, bu yıl bu oranın yüzde 60 seviyesine gerilediği anlaşılmaktadır. Bu durumda teknik olarak, yılın geri kalan kısmı için IMF ile sürdürülen stand-by düzenlemesinin performans hedeflerinin tutturulmama riskinin giderek büyüdüğünü ve programın ancak çok ciddî harcama ve gelir tedbirleri alınması halinde, Mayıs 2008’e kadar sürdürülmesinin mümkün olacağını değerlendiriyoruz.’’

/ ANKARA

28.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sosyal güvenlik uyarısı

  Doğu’da enerji sarfiyatı artacak

  Vergi kaçağını çocuklar önleyecek

  Kriterler tutmayacak

  MSB iş yerlerinde uzlaşma

  İGDAŞ’tan İstanbul'u ‘ısıtacak’ kampanya

  Zeytinburnu’na mega yat limanı

  Beyaz ette rehavet endişesi


 Son Dakika Haberleri