Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Almanlar Türk futbolunu küçümsüyor

G.Saray'ın gurbetçi futbolcusu Barış Özbek, "Almanya'da 2. lig maçları bile 40 bin kişiye oynanıyor" dedi.

Galatasaray'ın genç futbolcusu Barış Özbek, Almanya'da yaşayanların Türkiye'deki futbolu küçümsediğini, ancak kendisinin onlar gibi düşünmediğini belirtti. Barış, sarı-kırmızılı kulübün aylık çıkan Galatasaray Dergisi'nin kasım sayısında yer alan röportajında, Alman futbolu ile Türk futbolunu karşılaştırarak, ''Almanya'dakiler buradaki futbolu biraz küçümsüyor. 'O kadar güçlü bir lig değil' diyorlar. Ama ben öyle olmadığını düşünüyorum'' dedi.

Sarı-kırmızılı futbolcu, Alman futboluyla Türk futbolu arasındaki farkın Almanların futbola daha düşkün olması ile değerlendirilebileceğini ifade ederek, ''Orada ikinci lig maçlarına bile 20 bin seyirci gelir. İkinci ligde 40 bin kişiye oynadığımızı biliyorum. Türkiye'de ise sadece üç büyüklerin stadı doluyor. Bir de Bursa deplasmanında çok taraftar gördüm. Bunun yanında sertlik açısından bir fark yok, ama fiziki güç açısından bazı futbolcular burada daha yetersiz'' yorumunda bulundu.

Futbolcu olarak Gattuso'yu beğendiğini vurgulayan Barış, ''Onun stiline benzetiyorlar stilimi. Çünkü çok pres yapıyor. Almanlar da 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda bu yönümü çok seviyor. Linderoth da öyle bir futbolcu. İkimiz de baskılı oynayınca aynı 2000'deki Suat, Okan, Emre üçlüsünün oynadığı orta saha gibi oluyor. Linderoth'un oynadığı pozisyon benim asıl pozisyonum'' diyerek açıklamasını tamamladı.

02.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şampiyon adayım Fener

  Sağlam ‘siftah’ peşinde

  Derbinin hakemi İsmet Arzuman

  Beşiktaş'a 2525 bilet ayrıldı

  Seyircili Trabzon Ankara önünde

  Ümit Karan'ın tek forvet tepkisi

  Almanlar Türk futbolunu küçümsüyor

  Carlos Dünya Karmasında

  Kezman ameliyat oldu

  Canaydın herkese teşekkür etti


 Son Dakika Haberleri