Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

5 altın sahası görücüye çıktı

Yeraltı maden kaynaklarının özel sektör eli ile işletilerek ekonomiye kazandırılmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde, 5 saha için ihaleye çıkıldı.

MTA Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları tamamlanarak Maden İşleri Genel Müdürlüğünce ihaleye çıkarılan 5 altın sahasının özel sektör eliyle işletilmesine yönelik ihaleler, Kasım ayı içinde gerçekleştirilecek.

Bu arada Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü Genel Müdürlüğünce (MTA) yapılan ön etütlere göre Balıkesir, Çanakkale, Gümüşhane ve Kırşehir’deki altın sahalarında toplam 5 bin 300 kilogram görünür altın rezervi bulunuyor.

Bugünkü fiyatlarla yaklaşık 160 milyon YTL değerinde altın rezervine sahip sahalar arasında en yüksek altın rezervi 3 bin 320 kilogram ile Çanakkale ilinde bulunurken, bu ili bin 72 bin tonla Gümüşhane, 605 ton rezervle Kırşehir izliyor. Raporlar, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde de 206 kilogram görünür altın rezervinin bulunduğunu gösteriyor. Altın sahaları ile ilgili ihalelerin bu yıl içinde gerçekleştirilerek arama faaliyetlerinin başlatılması planlanıyor.

/ ANKARA

05.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Devletin 2008 önceliği, daha fazla tasarruf

  Kaçak elektriğin yıllık maliyeti 1 milyar YTL

  5 altın sahası görücüye çıktı

  Enerjide artık küçük oyuncuların şansı yok

  Türkiye'ye yatırım, Avrupa'ya avantaj

  Haciz mağdurlarının itibarı iade edilmeli


 Son Dakika Haberleri