Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Türkiye'ye yatırım, Avrupa'ya avantaj

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, Avrupalı iş adamlarının Türkiye’ye yatırım yapmalarının, firmaları için avantaj oluşturduğunu bildirdi.

Taşkın, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir ve Egeli sanayicilerin hemen her sektörde Alman ortaklarla yeni işbirliklerine girmesi için çaba gösterdiklerini belirtti. Taşkın, Rhein-Erft bölgesinde yatırımlarını geliştirmek isteyen çok büyük firmalar olduğunu, bölge yöneticilerinin bir ticaret elçisi gibi Türk firmalarıyla ortaklık için çaba gösterdiğini kaydetti.

Taşkın, şunları ifade etti:”Biz de EBSO olarak iş adamlarının bir araya geleceği ortamlar hazırlıyoruz. Kentimizin ve bölgemizin yatırımlardan aldığı payın, ihracatımızın artmasını istiyoruz. Rhein-Erft Bölgesi’ndeki firmalarla ağırlıklı olarak enerji, kimya, gıda ve turizm konularında işbirliği imkanı var. Ancak sadece bu alanlarda değil, tüm sektörlerde işbirliği yapılabilir.’’

Taşkın, artık Türkiye’ye yatırım yapacak olan yabancı firmalarla Türk firmaları arasında herhangi bir fark olmadığını belirterek, ‘’Almanlarla 10 yılı aşkın bir süreden bu yana ortak iş yapıyorum. Türkiye’nin ekonomik alanda hızla geliştiği bir süreçte Alman dostlarımızı da çok büyük avantajlı konumda olan İzmir’e yatırım yapmaya davet ediyorum. Avrupalı iş adamlarının Türkiye’ye yatırım yapmaları kendi firmaları için de avantaj’’ dedi.

/ İZMİR

05.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Devletin 2008 önceliği, daha fazla tasarruf

  Kaçak elektriğin yıllık maliyeti 1 milyar YTL

  5 altın sahası görücüye çıktı

  Enerjide artık küçük oyuncuların şansı yok

  Türkiye'ye yatırım, Avrupa'ya avantaj

  Haciz mağdurlarının itibarı iade edilmeli


 Son Dakika Haberleri