Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enerjide artık küçük oyuncuların şansı yok

BOTAŞ Genel Müdür Vekili Saltuk Düzyol, enerji sektöründe artık küçük oyuncuların şansı olmadığını ve global oyuncu olabilmek için şirketlerin birleştiğini belirterek, ‘’Biz de bu çerçevede BOTAŞ ile TPAO’nun birleşmesi gerektiğine inanıyoruz’’ dedi.

Enerji sektörü ve BOTAŞ’ın faaliyetleri konusunda açıklamalarda bulunan BOTAŞ Genel Müdür Vekil Saltuk Düzyol, ilgili mevzuatlara göre BOTAŞ’ın depolama, iletim ve ticaret olarak 3’e ayrılmasının öngörüldüğünü, ardından sadece iletim kısmının devlette kalacak şekilde diğer iki şirketin özelleştirilmesinin söz konusu olduğunu söyledi. AB’nin rekabet için bunu söylediğini, fakat uygulamaların bunun tam tersi olduğunu kaydeden Düzyol, ‘’Uygulamalara bakıyorsunuz tam tersi, enerji şirketleri birleşiyorlar, daha da büyüyorlar ve dev şirketler haline dönüşüyorlar’’ dedi.

Yabancı global oyuncu olan bir çok şirketin ‘’Türkiye’de enerji sektöründe özelleşme olsa da alsak’’ diye baktığını belirten Düzyol, bütün analizlere göre AB’de 2015’lerde 5 veya 6 tedarikçinin bulunduğu bir gaz piyasasının oluşacağını söyledi. Düzyol,"Bu durumda TPAO ile BOTAŞ’ın birleşmesi gerektiğine inanıyoruz. Enerji sektörü büyük oyuncuların varlık gösterebileceği bir sektör. Küçük oyuncuların yaşama şansı yok bu sektörde. Ya da politikaları belirleme şansı yok" diye konuştu.

/ ANKARA

05.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Devletin 2008 önceliği, daha fazla tasarruf

  Kaçak elektriğin yıllık maliyeti 1 milyar YTL

  5 altın sahası görücüye çıktı

  Enerjide artık küçük oyuncuların şansı yok

  Türkiye'ye yatırım, Avrupa'ya avantaj

  Haciz mağdurlarının itibarı iade edilmeli


 Son Dakika Haberleri