Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Haciz mağdurlarının itibarı iade edilmeli

Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, vergi borçları sebebiyle banka hesaplarına konulan blokede kusurlu işlem yapıldığını kaydederek, ‘’kusurlu hacize maruz kalan esnafın itibarının iade edilmesi gerektiğini’’ söyledi.

Aygün, ‘’Maliye Bakanlığı hatasını kabul etti, ‘Pardon’ dedi. Ancak devlet yönetiminde kuru kuruya pardon olmaz’’ dedi.

ATO Başkanı Aygün yaptığı yazılı açıklamada, hatalı haciz uygulamalarına ilişkin bazı örneklere yer verdi. Hesabında bin YTL parası bulunan, ancak 100 YTL vergi borcu olan bir mükellefin, sadece 100 YTL’sine bloke konulması gerekirken, parasının tamamına bloke konulduğunu anlatan Aygün, ‘’Yine hesabında 1000 YTL parası olan, buna karşın 1500 YTL vergi borcu bulunan bir mükellefin haciz işlemi 1000 YTL ile sınırlı olması gerekirken, daha sonra ilgili hesaba yatırılan paralarına da bloke konuldu. Oysa sonradan gelen paralar için yeni bir haciz işlemi gerekiyordu. Kusurlu, hatalı, sakat bir iş yaptılar’’ dedi.

Hesapta bulunan paraların tamamına bloke konulması sebebiyle ‘’senetlerin protesto edildiğini, ürün bedellerinin, elektrik su paralarının, personel ücretlerinin, hatta vergilerin bile ödenemediğini’’ ifade eden Aygün, faiz yükü sebebiyle ‘’katmerli bir mağduriyet’’ meydana geldiğini söyledi. Aygün, ‘’hatalı hacizler yüzünden mağdur olan esnafın maddi ve manevi kayıplar nedeniyle İdare Mahkemelerine dava açılabileceğini’’ belirtti.

/ ANKARA

05.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Devletin 2008 önceliği, daha fazla tasarruf

  Kaçak elektriğin yıllık maliyeti 1 milyar YTL

  5 altın sahası görücüye çıktı

  Enerjide artık küçük oyuncuların şansı yok

  Türkiye'ye yatırım, Avrupa'ya avantaj

  Haciz mağdurlarının itibarı iade edilmeli


 Son Dakika Haberleri