Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail’den Annapolis makyajı

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Filistin ile barışa yönelik görüşmelerde, iki taraf arasındaki uyuşmazlık konularının en önemlilerini Annapolis zirvesinde tartışmaya hazır olduğunu söylemesinin ardından, Filistin Yönetimi’ne iyi niyet jestlerini de sürdürme kararlılığında.

Olmert’in, Annapolis zirvesi öncesi, İsrail cezaevlerinde bulunan Filistinlilerden bugüne kadarki en kalabalık grubu serbest bırakma niyetinde olduğu belirtiliyor. İsrail Başbakanlığı kaynakları, Olmert’in, Filistin Başbakanı Selam Feyyad’ın, 2000 tutuklunun daha serbest bırakılması yolundaki talebini değerlendirdiğini ifade etmelerine karşın ne tutuklu sayısı ne de ne zaman bırakılacağı konusunda henüz bir karar olmadığını kaydettiler.

Bir üst düzey yetkili, Ha’aretz’e yaptığı açıklamada, Annapolis’te, iki taraf arasındaki önemli konulara ilişkin bir çözüm olmayacağını ifade ederken, Filistinlilerin rutin konularda kazanımlarda bulunduklarını göstermek amacında olduklarını belirtti. Bu konulardan birinin de tutukluların serbest bırakılması olduğunu dile getiren üst düzey yetkili, “Bizim açımızdan da tutukluların serbest bırakılması en kolay yol, ancak hâlâ bu konuda bir sayı yok” dedi. İsrail, önceki aylarda 2 grup halinde Filistinli tutukluları serbest bırakmıştı. Temmuz ayında 250, Eylül ayında da çoğu El Fetihli ve hemen hemen tutukluluk sürelerinin sonuna gelmiş 90 civarında Filistinli tutuklu, Ramazan ayı öncesinde salıverilmişti.

Filistinli tutukluların serbest bırakılması, Olmert koalisyonunun ortakları Yisreal Beiteniu’nun (İsrail Evimiz) Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Avigdor Lieberman ile Şas partisi Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Eliyahu Yişai’nin yanı sıra Kadima partisinden Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz’ın tepkisine sebep olmuştu.

/ KUDÜS

06.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  OHAL Pakistan'ı gerdi

  Ekenoğlu: İzolasyonlar kaldırılsın

  Butto: Bu ikinci bir darbe

  İsrail’den Annapolis makyajı

  ABD: Pakistan’a yardımı kesebiliriz

  Maç rezaleti İsrail’i ayağa kaldırdı

  Hizbullah’tan karşı tatbikat

  Neçirvan Barzani’den dörtlü teklif

  İran, saldırı beklemiyor

  AB’de tutukluların iadesi kolaylaşacak

  Çin uydusu ay yörüngesinde


 Son Dakika Haberleri