Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Erdoğan: Savaş değil, operasyon peşindeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’tan tasfiyesi konusunda ‘sınır ötesi bir operasyon’ yapma noktasına geldiğini belirterek, “Uluslararası hukuktan doğan yetkimizi kullanacağız’’ dedi.

Erdoğan, ‘’Biz bir savaşın peşinde değiliz. Biz, bir operasyon kararı aldık’’ diye konuştu. ABD Başkanı George W. Bush ile Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği görüşme sonrası Ulusal Basın Kulübü’nde düzenlenen bir toplantıya katılan Erdoğan, terör örgütüne yönelik sınır ötesi operasyon ihtimali konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin bu konuda sabretmeye tahammülü kalmadığını kaydeden Erdoğan, ‘’Ulusal çıkarlarımızı bölgedeki akıl dışı güç hesaplarına kurban etmemizi bizden hiç kimse beklememelidir. Türkiye’nin artık zamana yayılan ve daha önce denenmiş ancak sonuç vermemiş bir takım mekanizma ve önerilerle vakit kaybetmeye tahammülü kalmamıştır.

“Türkiye, ABD ve Merkezi Irak Hükümetinden Kuzey Irak kaynaklı PKK terörüne kesin bir son verecek somut ve acil adımlar atmasını beklemektedir. Bu meyanda hükümetimiz, bölücü terör örgütü ile mücadelede gereken tedbirleri almaktadır, almaya da devam edecektir.

“Türkiye’nin kendisini koruyacak gücü olduğunu çeşitli vesilelerle vurguladım. Bugün bunu bir defa daha sizlerin huzurunda teyit ediyorum. Irak’ın kuzeyinde konuşlanarak ülkemizin toprak bütünlüğünü, kamu düzenini, güvenliğini ve huzurunu tehdit eden bölücü terör örgütüne karşı uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkımızı kullanma noktasına gelmiş bulunuyoruz. Bu bir uluslararası hukukun vermiş olduğu yetkidir ve bu yetkiyi kullanacağız’’ dedi.

“Türkiye’nin hedefinin sadece terör örgütünün Kuzey Irak’tan tasfiyesi olduğunu belirten Erdoğan, operasyonun ekonomik zararları konusunda endişesi olup olmadığı yönündeki bir soruya, ‘’Altını çizerek ve seçerek bir kelimeyi kullanmak istiyorum; biz bir savaşın peşinde değiliz. Biz bir operasyon kararı aldık. Bunu özellikle vurgulamam lazım. Yapacağımız bir operasyondur ve bunun şeklini tamamen teknik kadrolarımız başta Genelkurmay olmak üzere onlar en iyi şekliyle bilir ve Güneydoğu Anadolumuz’da veya ülkemizde herhangi bir sıkıntı sebebi olacağına ihtimal dahi vermiyorum’’ cevabını verdi.

Terörle mücadele için uluslar arası işbirliğinin önemine vurgu yapan Erdoğan, ‘’Türkiye, bölgesinde barış ve istikrar için elinden gelen tüm gayreti gösterirken, barış ve istikrara en büyük darbeyi vuran Kuzey Irak kaynaklı PKK terörüyle mücadelede ne yazık ki uluslararası desteği göremedik. AB, PKK’yı bir terör örgütü olarak ilan etmiş olmasına rağmen, AB üyesi ülkelerin içerisinde terör liderlerini yakalayıp, ondan sonra mahkeme edip, mahkemeden de tutuksuz olarak yargılanması sürecinin devamına deyip, ondan sonra da bir başka ülkeye geçmesine, oradan da Irak’a geçmesine imkan hazırlamayı ne ile izah edeceğiz? Ben bunu anlamakta zorlanıyorum ‘’ dedi.

/ WASHINGTON

07.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Savaş değil, operasyon peşindeyiz

  Bush ve Erdoğan somuta indi

  Müşerref çağrılara kulak asmadı

  Bulanık su avcılarına dikkat!

  Vatikan-Suudi diyaloğu

  Kosova bağımsızlık için gün sayıyor

  Amerika’da İslâmiyet Ansiklopedisi yayınlandı

  Ney çaldı, idamdan kurtuldu


 Son Dakika Haberleri