Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ney çaldı, idamdan kurtuldu

İran’da cinayetten idama mahkûm olan bir genç, idam sehpasında ney çalınca, maktulün ailesi dâvâdan vazgeçti ve idam mahkûmu 165 bin dolar kan parasıyla serbest bırakıldı.

16 yaşında işlediği cinayetten idama mahkûm olan Sina’yı ipten alan olay şöyle gelişti: Başkent Tahran’da 3 yıl önce Siruz (30) adlı arkadaşıyla tartışan Sina (16), arkadaşını bıçaklayarak öldürdü.

Sina, devrim mahkemesince idama mahkûm edildi, ülke yüksek divanı da idamı onadı. Onayın ardından yargı yetkilileri, İran’daki yasalar uyarınca aileleri anlaşmaları için görüştürdü. Kan parasına razı olmayan maktulün ailesi, idam cezasının infazını istedi.

Yaşı küçük olduğu için 18 yaşını doldurması beklenen Sina, geçen yıl idam sehpasına çıkarıldı. İdamdan önce son arzusu sorulan genç, günlük hayatında çok sevdiği neye son kez üflemek istedi. Son arzusu yerine getirilen Sina, idam sehpasında ney çaldı. Bundan etkilenen maktulün ailesi idamın 6 ay ertelenmesini istedi.

Erteleme süresi içerisinde iki aile görüştü ve maktulün ailesi 150 milyar riyal (165 bin dolar) kan parasına razı oldu. Ancak karşı taraf 6 ay içerisinde gerekli parayı ödeyemediği için Sina ikinci kez idam sehpasına çıkarıldı. Bu arada devreye giren yetkililer, mahkûma son bir fırsat daha verilmesini istedi ve infaz kararı bir kez daha ertelendi. Aile, belirlenen kan parasını hazırlayarak 3 gün önce yetkililere teslim edince, şu anda 19 yaşında bulunan Sina idamdan kurtuldu.

/ TAHRAN

07.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Savaş değil, operasyon peşindeyiz

  Bush ve Erdoğan somuta indi

  Müşerref çağrılara kulak asmadı

  Bulanık su avcılarına dikkat!

  Vatikan-Suudi diyaloğu

  Kosova bağımsızlık için gün sayıyor

  Amerika’da İslâmiyet Ansiklopedisi yayınlandı

  Ney çaldı, idamdan kurtuldu


 Son Dakika Haberleri