Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Müşerref çağrılara kulak asmadı

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in hafta sonu anayasayı askıya alarak ülke genelinde ilân ettiği olağanüstü hâlin dünya çapında kınanması İslamabad tarafından ret edildi.

ABD Başkanı George W. Bush, terörle savaşta anahtar dost ülke olarak kabul ettikleri Pakistan’da Cumartesi günü uygulamaya konulan olağanüstü halden dolayı Müşerref’e bir çağrıda bulunarak, kendisinden Genel Kurmay Başkanlığı’ndan ayrılmasını ve demokratik yönetime geri dönmesini istedi. Polisin göz yaşartıcı bomba ve coplarla müdahale ettiği göstericiler ile gözaltına alınan politikacılar sebebiyle dünyadaki Pakistan imajını sarsan Müşerref, olağanüstü hal ilanı ile birlikte aynı zamanda ülkesine yapılan batı yardımının kesilme tehdidi altında kaldı.

Öte yandan Pakistan Dışişleri Bakanlığı konunun ülkenin “içişleri”ni ilgilendirdiğini uluslar arası topluluğun kendilerine müttefiklerinin Taliban ve El Kaide ile savaştığını anladıklarını göstermeleri gerektiğini ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mohammad Sadiq, içlerinde dostlarının da olduğu bir çok ülkenin Pakistan’daki olağanüstü hali eleştirdiğine değinerek, “Birincisi ve en önemlisi bu Pakistan’ın iç işidir.” dedi. Sadıq, Başkan Müşerref’in, ülkenin karşı karşıya bulunduğu duruma ve aşırılar ile teröristler tarafından Pakistan’a yönelen “ciddi meydan okumaya” karşı “dostlarımızın anlayış göstermelerini” beklediklerini söylediğini hatırlattı.

/ ISLAMABAD

07.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Savaş değil, operasyon peşindeyiz

  Bush ve Erdoğan somuta indi

  Müşerref çağrılara kulak asmadı

  Bulanık su avcılarına dikkat!

  Vatikan-Suudi diyaloğu

  Kosova bağımsızlık için gün sayıyor

  Amerika’da İslâmiyet Ansiklopedisi yayınlandı

  Ney çaldı, idamdan kurtuldu


 Son Dakika Haberleri