Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush ve Erdoğan somuta indi

ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili, ABD Başkanı George W. Bush ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, terör örgütü PKK sorununun ortadan kaldırılmasına ilişkin somut bazı adımlar üzerinde konuştuklarını söyledi.

Bush-Erdoğan görüşmesiyle ilgili Beyaz Saray’da bilgilendirme toplantısı düzenleyen Amerikan yönetiminin üst düzey bir yetkilisi, ‘’Erdoğan, Bush’tan, ABD veya Irak’ın somut adımlar atması yönünde bir istekte bulundu mu? Bush, somut bir şey önerdi mi?’’ sorusunu cevapladı. Adının açıklanmasını istemeyen Amerikalı yetkili, şunları kaydetti

‘’Bu konuyu konuştular. Zaten hükümetlerimiz arasında çeşitli düzeylerde konuşmalar oluyor. ABD, Türkiye, Irak ve Kürt bölgesel yönetimiyle. Geçen haftayı, mevcut durumu çözecek somut adımlar atılmasına bakmakla geçirdik. Bazı fikirler edindik. Türklerin bazı fikirleri var. Iraklılar’ın ve Kürtler’in bazı fikirleri var. İki lider (Bush ve Erdoğan) , bu fikirlerin hangisinin ilerletileceği çerçevesinde konuştu. Bu noktada kamuoyu önünde daha fazla ayrıntıya girmeyeceğim.

Ancak evet, bazı somut şeyler ele alındı.’’ Erdoğan’ın ziyaretinin, Türkiye’nin sınır ötesi operasyon düzenleme ihtimalini azaltıp azaltmadığı yönündeki bir soru üzerine aynı yetkili, önce mevcut sürecin ilerletilmesinin ve neler olacağının görülmesinin gerektiğini söyledi. Yetkili, ancak o takdirde, görüşmelerde ve mevcut durumda nerede bulunulduğunun anlaşılacağını kaydetti.

Bu arada, Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, Türkiye’nin, terör örgütü PKK’ya karşı “sınırlı ve belirli hedeflere yönelik” olarak eylemde bulunabilmesi için ABD’nin istihbarat sağlaması konusunun, iki taraf yetkililerince görüşüldüğünü söyledi. Perino, gazetecilere açıklamasında, son günlerde Türk ve Amerikan yetkilileri arasında PKK’ya karşı işbirliğine ilişkin gerçekleştirilen görüşmelerde ele alınan konular arasında, “Türklerin, PKK’ya karşı sınırlı ve belirli hedeflere yönelik eylemlerinde ABD’nin istihbarat desteği sağlamasının” yer aldığını söyledi.

Sözcü Perino, “Türklerin, PKK’nın ortadan kaldırılmasında onlara yardımda tamamen kararlı olduğumuzu anladığına inanıyorum” dedi.

/ WASHINGTON

07.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Savaş değil, operasyon peşindeyiz

  Bush ve Erdoğan somuta indi

  Müşerref çağrılara kulak asmadı

  Bulanık su avcılarına dikkat!

  Vatikan-Suudi diyaloğu

  Kosova bağımsızlık için gün sayıyor

  Amerika’da İslâmiyet Ansiklopedisi yayınlandı

  Ney çaldı, idamdan kurtuldu


 Son Dakika Haberleri