Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yeni nesil sinemacılar BSF'de yetişecek

Dünyanın en saygın sinema-televizyon okullarından Cavendish College London ortaklığı ile açılan BSF Akademi Sinema-TV Okulu 2. yıl eğitim dönemine Kasım ayının başında başladı.

Bu yıl hem 1. sınıflar hem de 2. sınıflar için eğitim yapılacak. BSF Akademi Yönetim Kurulu Başkanı İsrafil Kuralay, açılışta yaptığı konuşmada, akademinin, hızla gelişen sinema, televizyon ve reklâm sektörüne parlak, yetenekli, özgüveni yüksek ve iyi yetişmiş yeni bir kuşak kazandırmak için kurulduğunu ifade ederek “Buradan mezun olacak katılımcılarımız Türk sinemasına ve tv dünyasına yeni şeyler katacaklar” dedi. Kuralay konuşmasını şöyle devam etti: ”BSF’de hocalarımız deneyimli, katılımcılarımız ekip çalışması içerisinde, sektörü çok yakından takip etmeleri gerekiyor. BSF Akademi Sinema-TV Okulu’nda, hem teorik, hem de pratik, altyapısı sağlam, ayrıcalıklı ve profesyonel bir eğitim veriyor. Bütün bunların iyi değerlendirilmesi lâzım”

KALİTELİ FİLMLERE İMZA ATILACAK

BSF Akademi Genel Müdürü Bilal Arıoğlu’da açılışta yaptığı konuşmada, buradan mezun olan katılımcılar ileride inanıyorum ki çok kaliteli filmlere imza atacaklar, ayrıca TV sektöründe de önemli yerlere gelecekler şeklinde konuştu. Arıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizde sinema ve televizyon eğitiminde isim yapmış saygın akademisyenler ve medya sektörünün gelişmesine öncü katkılarda bulunan seçkin yöneticiler, yönetmenler, reklâmcılar, sanatçılar ve profesyonellerden oluşan güçlü bir ekip kadrosuna sahibiz. Sinema-TV ve Reklâmcılık sektörü yüzde 30 ile yüzde 35 arasında büyüyen bir sektör. Son 20 yıl içinde en fazla ilerleyen sektör tanıtım sektörüdür.” BSF Akademi Sinema TV okulunda geleceğin sinemacıları, yönetmenleri, televizyoncuları ve reklâmcılarının yetişeceğine işaret ederek katılımcıların derse mutlaka hazırlıklı gelmelerini, zengin öğretim kadrosundan azamî istifade edebilmek için bunun gerekli olduğunu da sözlerine ekledi.

3 YÖNETMENLE 3 AYRI FİLM ÇEKECEKLER

BSF Akademi Genel Koordinatörü Yusuf Kaplan da bu sene yapılacak eğitimlerle ilgili geniş bilgi verdikten sonra özellikle 2. sınıfların Halit Refiğ, Semih Kaplanoğlu ve Alparslan Bozkurt’la üç ayrı film çekeceklerini söyledi.

Yeni Asya / İSTANBUL

07.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni nesil sinemacılar BSF'de yetişecek

  Ayasofya Sergisi 17 Kasım'a kadar açık

  Mevlânâ, bilimde de öncüydü

  İstanbul 2010’a hazırlanıyor


 Son Dakika Haberleri