Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ayasofya Sergisi 17 Kasım'a kadar açık

Ressam Metin Asağ'ın Ayasofya müzesindeki sergisinin, san’at severlerin yoğun ilgisi ve isteği üzerine 17 Kasım tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.

Türkiyede ilk kez bir ressamın Ayasofya ana mekânda tablolarını sergilediği bu çalışmalara san’at severlerin gösterdiği ilgiden çok memnun olan Ressam Metin Asağ, yakında açacağı Dolmabahçe Sarayı, Yerebatan Sarnıcı ve Beylerbeyi Sarayı sergilerininde müjdesini verdi.

Asağ ''Ayasofyada san’at severlerle buluşmak beni çok mutlu etti. Sergiye gösterilen ilgi insanımızın sahip olduğu sanatkâr ruhu göstermektedir. Zaten bugün geçmişimizden bize kalan eserler gerek mimarî gerek edebî gerek hat ve minyatür gerekse diğer san’at dallarına ait eserler bize ilham kaynağı olmuş. Anadolu medeniyetlerinden kalan eserler, bu yüksek ruhun en canlı kanıtıdır. Ben işte bu yüksek ruhu yaşatmaya çalışıyorum''dedi. Ayrıca, san’atseverlerin sergiye gösterdikleri ilgiye teşekkür eden Asağ, en kısa zamanda san’atseverlerle tekrar buluşacağını belirtti.

Öz kültürümüzü ve bu öz kültürü oluşturan unsurlardan olan Anadolu medeniyetlerini eserlerine konu edinen Metin Asağ tablolarında daha çok Türk san’atı, süsleme, Anadolu mozaikleri, tezhip, hüsn-ü hat üzerine çalışmalar yapıyor. Kaftan, Ferman, çini, Bizans eserleri, minyatür, Ayasofya, İstanbul, sultan portreleri, Anadolu kralları ve cami iç mimarisi gibi temaları işliyor.

Yeni Asya / İSTANBUL

07.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni nesil sinemacılar BSF'de yetişecek

  Ayasofya Sergisi 17 Kasım'a kadar açık

  Mevlânâ, bilimde de öncüydü

  İstanbul 2010’a hazırlanıyor


 Son Dakika Haberleri