Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İstanbul 2010’a hazırlanıyor

İstanbul İl Kültür Müdürü Ahmet Emre Bilgili, ‘’2010 Avrupa Kültür Başkenti olmayı çok önemsiyoruz, ama abartmıyoruz’’ dedi. Bilgili, Hyatt Regency Otel’de düzenlediği basın toplantısında, kütüphaneler ile bazı saray ve müzelerde gerçekleştirilecek kültürel faaliyetlerinin tanıtımını yaptı.

Öncelikle kütüphaneleri sadece kitap okunan yerler değil, kültür yaşam merkezi haline getirmeyi istediklerini anlatan Bilgili, Topkapı Sarayı başta olmak üzere, müze ve saraylarda da etkinlikler gerçekleştireceklerini, ancak salon bulunmadığı için Ayasofya Müzesi’nde kültürel faaliyet yapamayacaklarını dile getirdi.

Bilgili, Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde her Çarşamba günü 4 yıldır hiç aksatmadan yapıldığı gibi ‘’Beyazıt Konuşmaları’’, Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi’nde her ayın son Cuma günü ‘’Süleymania Toplantıları’’, Beyazıt Orhan Kemal Kütüphanesi’nde her Salı günü ‘’Orhan Kemal Salı Konferansları’’ gerçekleştirileceğini söyledi.

Fatih Millet Kütüphanesi’nde de ‘’Ali Emiri Efendi Fatih Sohbetleri’’, Üsküdar Şemsipaşa İlçe Halk Kütüphanesi’nde ‘’Kız Kulesi Söyleşileri’’, Bakırköy Rıfat Ilgaz İlçe Halk Kütüphanesi’nde ‘’Bakırköy Kültür Günleri’’ yapılmasının da planlandığını anlatan Bilgili, İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde ‘’Arkeoloji Konuşmaları’’, Yıldız Sarayı Müzesi’nde ‘’Yıldız Sohbetleri’’, Topkapı Sarayı Müzesi’nde ‘’Saray Sohbetleri’’, Büyükada İlçe Halk Kütüphanesi’nde ‘’Büyükada Konuşmaları’’, Kadıköy Aziz Berker Kütüphanesi’nde ‘’Kadıköy Sohbetleri’’, Kartal İlçe Halk Kütüphanesi’nde de ‘’Kartal Kültür Sohbetleri’’ gerçekleştirileceğini belirtti.

Bilgili, İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçildiğini anımsatarak, şunları söyledi:

‘’2010 Avrupa Kültür Başkenti olmayı çok önemsiyoruz, ama abartmıyoruz. Niçin abartmıyoruz? 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen şehirlere baktığımızda bu şehirlerin İstanbul ile asla boy ölçüşemeyeceğini görüyoruz. 2010 yılında İstanbul ile birlikte ilan edilen diğer kültür başkentlerine baktığımızda, Almanya’nın Essen ve Macaristan’ın Peç şehirlerine baktığımızda İstanbul ile asla boy ölçüşemeyeceğini, İstanbul’un yanına yakışmayacağını görüyoruz. Bizim Bursa, Konya, Edirne’nin bile bu kültür başkenti ilan edilen şehirlerden daha üstün vasıflarda olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede bu işi çok fazla abartmıyoruz ama çok önemsiyoruz.’’

/ İSTANBUL

07.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni nesil sinemacılar BSF'de yetişecek

  Ayasofya Sergisi 17 Kasım'a kadar açık

  Mevlânâ, bilimde de öncüydü

  İstanbul 2010’a hazırlanıyor


 Son Dakika Haberleri