Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kudüs buluşması Feshane'de

“Uluslararası Kudüs Buluşması’’, 15-17 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek. TGTV Başkanı Necati Ceylan, ‘’kutsal bir kent olan Kudüs’te birçok peygamberin hayatının bir bölümünü geçirdiğini, Allah’ın Kudüs’ün mukaddes bir yer olduğuna işaret ettiğini’’ söyledi.

Kudüs Müessesesi, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), İslam Dünyası STK’ları Birliği (İDSB) ve Filistin Dayanışma Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenecek buluşmanın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan TGTV Başkanı Necati Ceylan, ‘’kutsal bir kent olan Kudüs’te birçok peygamberin hayatının bir bölümünü geçirdiğini, Allah’ın Kudüs’ün mukaddes bir yer olduğuna işaret ettiğini’’ söyledi.

Ceylan, ‘’Kudüs bugün mahzun ve mazlumdur. Çünkü işgal altındadır. Kudüs’ün sadece Arapların ve Filistinlilerin dâvâsı olduğu yönünde bir yanlış algılama var. Kudüs dâvâsı, Müslümanlar’ın dâvâsıdır. Kudüs dâvâsı, tüm tevhid inancını temsil eder. Kudüs dâvâsı, tüm insanlığın dâvâsıdır’’ dedi.

Kudüs Müessesesi Temsilcisi Ekrem Adluni de, Kudüs’ün herkesin bir arada, kardeşçe yaşamasının bir örneği olduğunu, hatta Kıyamet Kilisesi ve Mescidi Aksa’nın yan yana yer aldığını dile getirerek, ancak Kudüs’ün işgal altında bulunduğunu belirtti.

Adluni, Kudüs’ün bütün dünyayı ve insanlığı ilgilendirdiğini, Filistinlilerin Kudüs’teki haklarının tarihî bir hak olduğunu ve bundan taviz verilemeyeceğini ifade etti. Kudüs’teki her şeyin dini, tarihi, kültürel ve medeniyetlerle ilgili bir miras olduğuna dikkat çeken Adluni, Kudüs’ün sadece Müslüman ve Hristiyan sakinlerinin meselesi olmadığını, bütün insanlığın Kudüs’ü koruması gerektiğini söyledi. Adluni, ‘’Kudüs’ün yahudileştirilmesi illegaldir ve işgal zaman aşımıyla meşrulaştırılamaz’’ dedi. Kudüs’teki insani, tarihi, dini ve kültürel haklardan taviz verilemeyeceğine de vurgu yapan Adluni, ‘’Tüm insanlığı Kudüs’ü korumaya çağırıyoruz’’ diye konuştu. İstanbul’da gerçekleşecek buluşmada da ayrılığın değil, birleşmenin hedeflendiğini dile getiren Adluni, ‘’Kudüs tektir, bizimdir. Hepimizin Kudüs için birlik ve beraberlik içinde olması gerekiyor. Kudüs’ü ancak bu şekilde koruyabiliriz’’ dedi.

BULUŞMA SONUNDA İSTANBUL

BİLDİRGESİ YAYIMLANACAK

‘’Uluslararası Kudüs Buluşması’’nda, ‘’Kudüs dâvâsı’’ ile ilgili oturumlar gerçekleştirilecek. Buluşmanın açılışına, Kudüs Müessesesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yusuf El-Karadavi, İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Kudüs Müftüsü İkrime Sabri ve Kudüs Ortodoks Kilisesi Sözcüsü Atallah Hanna da katılacak.

‘’Kudüs’ün kimliğine sahip çıkma, işgali ret, medeniyet beşiğinin özgürlük mücadelesine destek’’ amacıyla da buluşma sonunda, ‘’İstanbul Bildirgesi’’ adı verilecek bir ortak bildiri yayımlanacak. Buluşmaya, 60’ın üzerinde ülkeden 5 bin kişinin katılması bekleniyor.

/ İSTANBUL

13.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asker ailelerinde tutuklama şoku

  Türk-Kürt çatışması yok

  Bölge savaştan usandı

  AKP’li Kurt: Topraklarımızı mayınlardan temizleyelim

  Erdoğan'dan Atatürk övgülerİ

  MHP, Kaz Dağları için araştırma istiyor

  Sivil anayasa şart

  MEB'den “Acil Çözüm Merkezi”

  Son şahitlerden Osman Aydın dualarla uğurlandı

  Başoğlu: Başörtüsüne hakaret edilmesin

  İnsan kopyalama yasaklanmalı

  Yazıcıoğlu: Peres’in konuşması milletin vicdanını yaralar

  Kudüs buluşması Feshane'de

  “Anne-Baba Okulu”nda ebeveynler bilgilendirilecek

  Sineklerin gen haritası çıkarıldı

  Diyabet hastaları da şekerli gıda tüketebilir

  Şoför ve yönetici kursları açılacak


 Son Dakika Haberleri