Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sivil anayasa şart

Eğtim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, insan hak ve özgürlüklerine dayalı sivil bir anayasanın hazırlanmasının şart olduğunu söyledi.

Yimpaş Otel’de gerçekleştirilen Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şubesi’nin kongresinde İsmail Altınkaynak yeniden başkanlığa seçildi. Altınkaynak kongrede yaptığı konuşmada, en büyük amaçlarının ülkeye insan hakları ve demokrasinin yerleşmesi için çalışmak olduğunu belirterek, “Bunun için ülkenin önünün açılması ayaklarındaki pranganın kırılması gerekmektedir” dedi. Altınkaynak, öncelikle insan hak ve özgürlüklerine dayalı sivil bir anayasanın hazırlanmasının şart olduğunu söyledi. Bu milletin 84 yıldır Cumhuriyetle kendi kendini idare ettiğini kaydeden Altınkaynak, darbe anayasalarından arınmış bir sivil anayasanın da bu millet tarafından yapılabileceğini vurguladı. Altınkaynak, “Aksini düşünmek bu millete en büyük hakaret engellemeye çalışmak ise en büyük ihanettir” diye konuştu.

Hazırlanacak sivil anayasanın kendilerine göre olmazsa olmazları olduğunu belirten İsmail Altınkaynak, anayasada eğitimde fırsat eşitliğinin sözde değil özde olması gerektiğini söyledi. “Gençlerimizin önündeki katsayı engeli derhal kaldırılmalıdır” diyen Altınkaynak, yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede başörtüsü diye bir sorunun olmaması gerektiğini ifade etti.

Altınkaynak, din kültürü ve ahlâk bilgisi derslerini de seçmeli yapma gibi bir yanlışa düşülmemesi gerektiğini dile getirerek, "Gençliğin içine düşürüldüğü durum ortadayken, din derslerinin seçmeli yapılması gençliğimizi alkol, uyuşturucu bataklığına düşürmek ve gayrimeşrû yollara giden kapıların açılmasına sebebiyet vermektir" diye konuştu.

Yeni anayasada YÖK gibi bir kurumun da olmaması ve YÖK’ün yok olması gerektiğini belirten Altınkaynak, şöyle devam etti:

“TÜBİTAK raporlarına göre, 28 ülke arasında 21. sırada olan Türk üniversitelerinin hali içler acısıdır. YÖK’ün tek derdi milletin değerlerine savaş açmak ve çok sıkıştığı zaman da ordu göreve pankartları altında yürümek ve ilim adamlığı şerefini yerlerde sürümektir.”

Abdullah YEŞİLKAYA / ESKİŞEHİR

13.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asker ailelerinde tutuklama şoku

  Türk-Kürt çatışması yok

  Bölge savaştan usandı

  AKP’li Kurt: Topraklarımızı mayınlardan temizleyelim

  Erdoğan'dan Atatürk övgülerİ

  MHP, Kaz Dağları için araştırma istiyor

  Sivil anayasa şart

  MEB'den “Acil Çözüm Merkezi”

  Son şahitlerden Osman Aydın dualarla uğurlandı

  Başoğlu: Başörtüsüne hakaret edilmesin

  İnsan kopyalama yasaklanmalı

  Yazıcıoğlu: Peres’in konuşması milletin vicdanını yaralar

  Kudüs buluşması Feshane'de

  “Anne-Baba Okulu”nda ebeveynler bilgilendirilecek

  Sineklerin gen haritası çıkarıldı

  Diyabet hastaları da şekerli gıda tüketebilir

  Şoför ve yönetici kursları açılacak


 Son Dakika Haberleri