Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Asker ailelerinde tutuklama şoku

Terör örgütü PKK üyelerinin Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki askerî birliğe saldırısı sonrasında kaçırdığı sekiz askerin aileleri, şimdi de tutuklama şoku yaşıyor. Niğdeli asker Mehmet Şenkul’un tutuklandığı haberini alan baba Ali Şenkul, oğlu ile telefonda görüştüğünü belirterek, “Mehmet, telefonda sürekli ağlıyordu ve ‘Ben bunu hak edecek birşey yapmadım’ diyordu. Oğlumun durumuna çok üzülüyorum” dedi.

Terör örgütü PKK üyelerinin, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki askeri birliğe saldırısı sırasında irtibat kesilen 8 askerin, “Memuriyet görevinin gereklerine aykırı hareket etmek’’, ‘’emre itaatsizlikte ısrar’’ ve “yurt dışına firar’’ suçlarından tutuklandığı bildirildi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nin 10 Kasımda aldığı duruşmasız işlere ilişkin karar tutanağında, uzman çavuş Halis Çağan’ın “Memuriyet görevinin gereklerine aykırı hareket etmek’’, erler İlhami Demir, İrfan Beyaz, Özhan Şabanoğlu, Fatih Atakul ve Mehmet Şenkul’un ‘’emre itaatsizlikte ısrar’’, erler Fuat Başoda ve Ramazan Yüce’nin ‘’emre itaatsizlikte ısrar ve yurt dışına firar’’ suçlarını işlediği, haklarında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, yüklenen suçun vasıf ve mahiyeti, askeri disiplinin aşırı derecede sarsılmış olması sebebiyle 353 sayılı kanunun 71 ve CMK’nın 100 ve 101. maddeleri gereğince vicahen tutuklanmasına karar verildiği kaydedildi. 8 askerin olay gününe ilişkin ifadelerinin yer aldığı tutanakta, soruşturma dosyasının askeri savcılığa iadesi kararlaştırıldı. Tutanakta, 7 gün içinde Ağrı 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde itiraz yolunun açık olduğu belirtildi.

Bu arada PKK tarafından kaçırılan Niğdeli asker Mehmet Şenkul’un tutuklanması Şenkul ailesinde şok etti. Çocuklarının tutuklandığı haberini alan baba Ali Şenkul, anne Nuriye Şenkul ve emekli asker dayı Arif Balcı Van’a gitmek üzere yola çıktı.

Baba Ali Şenkul, oğlu ile telefonda görüştüğünü belirterek, “Mehmet, telefonda sürekli ağlıyordu ve ben bunu hak edecek birşey yapmadım diyordu. Oğlumun durumuna çok üzülüyorum.” dedi. Çocuklarının tutuklamasına bir anlam veremediklerini aktaran Ali Şenkul, diğer asker ailelerinin de haberi alır almaz Van’a hareket ettiklerini söyledi. Baba Şenkul, “Çocuğumu teslim almayı beklerken tutuklandığını öğrenmemiz bizi çok üzdü. Ben bu olayı saçmalık olarak değerlendiriyorum. Benim oğlum o dağda şehit de olabilirdi. Çocuğumuzu vatan için dağa gönderiyoruz, onlar elinden geleni yapıyor. Ama daha sonra öğreniyoruz ki tutuklanmışlar. Bütün aileler perişan oldu. Olayı öğrenen askerlerin yakınları yollara düştü. Gaziantepli askerin ailesi yolda kaza yapmış diye duyduk. Herkes çaresiz. Bu belirsizlikler nereye kadar devam edecek bilemiyorum. “ diye konuştu.

/ VAN

13.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asker ailelerinde tutuklama şoku

  Türk-Kürt çatışması yok

  Bölge savaştan usandı

  AKP’li Kurt: Topraklarımızı mayınlardan temizleyelim

  Erdoğan'dan Atatürk övgülerİ

  MHP, Kaz Dağları için araştırma istiyor

  Sivil anayasa şart

  MEB'den “Acil Çözüm Merkezi”

  Son şahitlerden Osman Aydın dualarla uğurlandı

  Başoğlu: Başörtüsüne hakaret edilmesin

  İnsan kopyalama yasaklanmalı

  Yazıcıoğlu: Peres’in konuşması milletin vicdanını yaralar

  Kudüs buluşması Feshane'de

  “Anne-Baba Okulu”nda ebeveynler bilgilendirilecek

  Sineklerin gen haritası çıkarıldı

  Diyabet hastaları da şekerli gıda tüketebilir

  Şoför ve yönetici kursları açılacak


 Son Dakika Haberleri