Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bölge savaştan usandı

Türkiye-Irak Dostluk Derneği Genel Başkanı Mehmet Emin Değer, Baykal’ın Kuzey Irak’a yönelik açıklamalarını “olması gereken açılımlar” şeklinde değerlendirdi. Değer, söz konusu açılımların unutulmamasını, bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yeni Asya’ya konuşan Mehmet Emin Değer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın açılımını müsbet karşıladıklarını ifade etti. Değer, “Sanıyorum herkesin kafasındaki doğru tesbitler bunlar. Olması gereken şeylerdir. Baykal’ın geçmişteki söylemleriyle şimdi ortaya koyduğu açılım tenakuz gibi görünse de önemsiyorum. Hem hükümeti hem devleti idare edenleri destekleyici bir unsur olarak görmek lazım. Özellikle Baykal’dan bu açılımın gelmesi önemlidir” dedi.

Bir yandan açılım yaparken öbür taraftan terörle mücadelenin de kararlılıkla devam etmesi noktasında herkesin hemfikir olduğunu hatırlatan Değer, açılımların unutulmaması gerektiğine işaret etti. Değer, şöyle konuştu: “Bugüne kadar eksik olan bu açılımlardır. Terörle mücadele vardı. Korkarım her zaman olduğu gibi böyle sıkıntılı günlerin olduğu dönemlerde bu tür şeyler söylenir durur. İşler biraz yumuşadığı dönemlerde de unutulur gider. Türkiye’nin en büyük sıkıntısı bu. Kendi meselelerini günübirlik çözmeye dönük olmasıdır. Uzun vadede bir takım açılımlar üretmemesi sıkıntı sebebidir. Bizim şu ana kadar gördüğümüz bu.” “Güneydoğu halkını iyi anlamak, iyi okumak, orada olup bitenleri iyi değerlendirmek gerekiyor. Buna göre devletin bütün kurumlarıyla sadece devlet kurumları yetmez kamuoyuna ne yapılmak isteniyorsa uzun vadede devlet muhalefetiyle, iktidarıyla, kurumlarıyla hepsi bu konuda kararlılığını ortaya koymalı. Sağlıklı bir açılım geliştirip bu noktada çizgilerini belirlemeli. Tatbiki mümkün olan hususları sürekli gündemde tutup uygulamaya geçmeli.”

“Bölgenin beklentisi de bu tür açılımlardır. Bölge sadece silahlı mücadeleden bıkmış usanmıştır. Kuzey Irak da Baykal’ın açıklamalarını müsbet karşılar. Zaten onların istediği de buydu; Türkiye ile sıcak ilişki kurmak.”

Kemal BENEK / ANKARA

13.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asker ailelerinde tutuklama şoku

  Türk-Kürt çatışması yok

  Bölge savaştan usandı

  AKP’li Kurt: Topraklarımızı mayınlardan temizleyelim

  Erdoğan'dan Atatürk övgülerİ

  MHP, Kaz Dağları için araştırma istiyor

  Sivil anayasa şart

  MEB'den “Acil Çözüm Merkezi”

  Son şahitlerden Osman Aydın dualarla uğurlandı

  Başoğlu: Başörtüsüne hakaret edilmesin

  İnsan kopyalama yasaklanmalı

  Yazıcıoğlu: Peres’in konuşması milletin vicdanını yaralar

  Kudüs buluşması Feshane'de

  “Anne-Baba Okulu”nda ebeveynler bilgilendirilecek

  Sineklerin gen haritası çıkarıldı

  Diyabet hastaları da şekerli gıda tüketebilir

  Şoför ve yönetici kursları açılacak


 Son Dakika Haberleri