Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Apo’nun talimatlarını tesbit ettik

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bölücü terör örgütü elebaşının, cezaevinden dışarıya 2 kez talimat verdiğinin tespit edildiğini, bununla ilgili geçen yıl hücre cezası verildiğini bildirdi.

TBMM Genel Kurulunda, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Milletvekillerinin yasa tasarısı üzerindeki sorularını cevaplayan Şahin, Türkiye’de şu anda 130 tane cezaevi izleme kurulunda 645 civarında üyenin görev yaptığını bildirdi. Kurul üyeleri arasında, 128 avukat, 112 doktor, 69 öğretmen, 44 eczacı, 37 öğretim görevlisi, 18 sosyal hizmet uzmanı, 16 psikolog ve 11 mühendis bulunduğunu ifade eden Şahin, bu kurullardan bu yıl içinde 909 rapor geldiğini bildirdi. Şahin, bunlardan 480’inin gereğinin yapıldığını söyledi.

‘’TERÖR ÖRGÜTÜ ELEBAŞININ

AVUKATLARLA GÖRÜŞMESİ...’’

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy’un, ‘’Terör örgütü elebaşı, avukatlarıyla görüşmesini hangi yasal düzenlemeye göre yapıyor? sorusu üzerine Bakan Şahin, şu cevabı verdi:’’Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunanlar, haftada bir kez avukatlarıyla, 15 günde bir kez de birinci derece yakınlarıyla görüşme imkanına sahiptirler. Bahsi geçen şahsın, Ankara’da devam eden bir davası var. AİHM’e, cezaevi koşullarıyla ilgili açmış olduğu bir dava var. Bu nedenle de ayrıca ilgili yasalar geriği avukatlarıyla görüşme hakkı mevcut. O nedenle görüşüyor. Türkiye’de tutuklu ve hükümlülerle ilgili avukat ve yakınlarıyla görüşmeye hangi hükümler bağlanmışsa, bundan herkes yararlanacaktır. Ayrıca (Talimat veriyor dışarıya, onunla ilgili bir dava açıldı mı?) diye bir soru var. Bununla ilgili de öyle bir davranış tespit edilmişse, -ki yanlış hatırlamıyorsam 2 kez tespit edildi- yine ilgili yasalara göre bir ceza veriliyor. Geçtiğimiz yıl böyle bir ceza uygulanmıştı. Bu ceza, oradaki infaza bir şekil değişikliği... Mesela hücre cezası gibi diyebileceğimiz bir ceza veriliyor. Sadece bir kişiye ait değil, herkese uygulanan bir müeyyidedir.’’

Şahin, Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda yapılan değişikliklerin kapkaç suçunu artırdığı yönündeki eleştiriler üzerine, kanunun çıkmasının hemen ardından bir uyum sorunu yaşandığını, ancak bu durumun daha sonra ortadan kalktığını bildirdi.

DEVLETİMİZ O KADAR ŞEFKATLİ Kİ...

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, cezaevlerinde sistematik işkence yapıldığı iddialarını ‘’külliyen reddettiğini’’ belirterek, ‘’Adalet Bakanı olarak soruyorum; hangi cezaevinde kime, kim tarafından ve ne zaman işkence yapılmıştır?’’ dedi. Şahin, yeni düzenlemenin bir ihtiyaçtan kaynaklandığını belirtti.

İsim vermeden DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın konuşmasına atıfta bulunan Şahin, ‘’Demin burada ‘işkence, kötü muamele, onur kırıcı ve insanlıi muamele ve sistemli işkence yapılıyor’ dendi. Bu cezaevleri nerededir? ‘Sistemetik işkence yapılan cezaevi Türkiye’dedir’ denirse, bunu külliyen reddederim’’ dedi.

Türkiye’nin, 2003 yılına kadar Avrupa Konseyi tarafından ‘’işkence yapılan ülkeler’’ arasında takip edildiğini anlatan Şahin, ancak alınan önlemlerle işkence ve kötü muamele yapılmadığı tespit edilerek, bu listeden çıkarıldığını ifade etti.

/ ANKARA

16.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Daha yapmamız gereken çok reform var

  Özgürlükler korunmalı

  Beşir Atalay: Demokrasiyi feda edemeyiz

  Apo’nun talimatlarını tesbit ettik

  Belediye Başkanı Tekçe, istifa etti

  HÖH ile DTP çok farklı

  “Polis-Vatandaş Elele Projesi” Antalya’da suç oranlarını düşürdü

  Gül: Kıbrıs’ta çözüm, siyasî eşitliğe bağlı

  Kat Mülkiyeti Kanunu değişti

  3 milyon öğrenci Avrupa’da okuyacak

  TİKA ile MEB arasında protokol imzalandı

  Çözüm, interaktif eğitimde

  Meslek Lisesi mezunları işsiz kalmayacak

  Türk doktora “Politzer bilim ödülü”

  Pınar bebek, Barbie’ye rakip

  Minibüsçülerden zam talebi

  Kadına şiddete ekranda çözüm

  Diyabet 1 milyar insanı etkileyecek

  Zülfü Livaneli: Bir yaz boyu Said Nursî okudum

  Adres sormak artık paralı

  Boğaziçi’ne yeni imar planı

  Yoksulu kolla, bir kutu ilâç yolla

  Ankara’nın havasına sıkı takip

  Din görevlilerine özürlülük bilinci

  Kudüs için birleşelim


 Son Dakika Haberleri