Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kart bağımlısı olduk

Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Genel Başkanı Fikri Karagöz, Türkiye’de insanların artık 30 YTL’nin altındaki harcamalarını bile kredi kartıyla yapar hale geldiklerini belirterek, ‘’Kartlara bağımlı hale geldik’’ dedi.

Karagöz, Türkiye’de yaklaşık 40 milyon kredi kartı kullanıcısı bulunduğunu, bunların 3’te 2’sinin mağdur durumda olduklarını ve haklarında icra takibi yapıldığını belirtti. Kredi kartlarının son yıllarda tüketicilerin en büyük sorunlarından biri olduğunun altını çizen Karagöz, ‘’Faiz oranları çok yüksek. Bankalar kredi kartı kullanıcılarına yıllık yüzde 70-80 oranlarında faiz uyguluyor. Nakit para çekimlerinde haraç alınır gibi komisyon alınıyor.

Yıllık kart kullanım ücretleri de yasal değil. Bankalar keyfi uygulamalarına devam ediyor. Sorunlar çığ gibi büyüyor’’ dedi. TÜKETİCİ, KARTI HATALI KULLANIYOR Karagöz, bankaların yanı sıra tüketicilerin de kredi kartı kullanımında büyük hatalarının olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: ‘’Tüketiciler, maalesef kartlarını çok dikkatli kullanmıyorlar. İnsanlar artık 30 YTL altındaki harcamalarını bile kartla yapıyor. Kartlara bağımlı hale geldik. Tüketici hiç aklında yokken, gördüğü bir ürünü kendisine cazip gelerek hesap etmeden küçük taksitler halinde alıyor. Sonra büyüyen taksitler, tüketiciyi asgari ödemeyi yapmaya bile zorluyor. Yapılan araştırmalara göre, tüketicilerin aylık harcamalarının yüzde 40’ından fazlası gıda ürünlerine gidiyor. Kredi kartları, eskiden bakkallarda kullanılan veresiye defterinin yerini aldı.’’ Tüketicilerin, kredi kartı kullanımında daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Karagöz, kredi mağduru çok sayıda kişinin kart borçlarını, bankalardan aldıkları bireysel kredilerle ödemeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

/ BURSA

24.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kart bağımlısı olduk

  Ekonomide gerçek rakamlar gizleniyor

  Ekonomide korkutan tablo

  Terör kalkınmayla bitecek

  “Tüketim çılgınlığına bir gün ara ver”

  Belediye Pomza’yı özele devredecek

  Motorine 5 YKR zam

  Hazine 3,5 milyar YTL iç borç ödeyecek

  İlk Organize Hayvancılık Bölgesi Uşak’a

  Baklagil üreticileri desteklensin

  Kiğılı’dan bayrama özel kampanya

  PETKİM'in satışı resmîleşti

  Çiftçilere, kuraklık desteği


 Son Dakika Haberleri