Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekonomide gerçek rakamlar gizleniyor

Kamu-Sen’den yapılan açıklamada, ‘’hükümetin rakamlara makyaj yaparak gerçekleri gizlemek gibi bir şansının kalmadığı’’ ifade edilerek, ‘’Vatandaşın hali ortadadır. Gerçekleri görmek için sokağa bakmak yeterlidir’’ denildi.

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonundan (Kamu-Sen) yapılan açıklamada, ‘’hükümetin rakamlara makyaj yaparak gerçekleri gizlemek gibi bir şansının kalmadığı’’ ifade edilerek, ‘’Vatandaşın hali ortadadır. Gerçekleri görmek için sokağa bakmak yeterlidir’’ denildi.

Yazılı açıklamada, son yıllarda ekonomi politikalarının, yalnızca enflasyonu aşağıya çekmek üzerine kurgulandığı öne sürülerek, uygulanan düşük ücret politikaları ile vatandaşların alım gücünün zayıflatıldığı kaydedildi. ‘’Ticaretin zayıflaması ve piyasaların durgunlaşması sonucunda enflasyon artış hızının yavaşladığı’’ görüşüne yer verilen açıklamada, döviz kurlarının düşük seyretmesinin, Türk parasının aşırı değerlenmesine ve ucuz ithal ürünlerine olan talebin artmasına neden olduğu savunuldu.

Hazırlanan 2008 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısındaki rakamlarla ilgili eleştirilerin yer aldığı açıklamada şunlar kaydedildi: ‘’Beş yıldan beri alınan borçların faizlerini ödeyebilmek için memur, işçi, emekli, dul ve yetim maaşlarına zam yapmayan, vergileri sürekli arttıran, ülkemizin büyük kuruluşlarını özelleştiren, yatırımları kısan hükümetin artık rakamlara makyaj yaparak gerçekleri gizlemek gibi bir şansı kalmamıştır.Vatandaşın hali ortadadır. Gerçekleri görmek için sokağa bakmak yeterlidir. Düşük ücret politikasıyla insanları yoksullaştırarak toplumsal gerilimi arttıran hükümet, daha ne kadar ıslık çalarak yürüyecektir?’’

/ ANKARA

24.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kart bağımlısı olduk

  Ekonomide gerçek rakamlar gizleniyor

  Ekonomide korkutan tablo

  Terör kalkınmayla bitecek

  “Tüketim çılgınlığına bir gün ara ver”

  Belediye Pomza’yı özele devredecek

  Motorine 5 YKR zam

  Hazine 3,5 milyar YTL iç borç ödeyecek

  İlk Organize Hayvancılık Bölgesi Uşak’a

  Baklagil üreticileri desteklensin

  Kiğılı’dan bayrama özel kampanya

  PETKİM'in satışı resmîleşti

  Çiftçilere, kuraklık desteği


 Son Dakika Haberleri