Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Öğretmenler söz değil, icraat bekliyor

Sendika başkanları, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla verdikleri mesajlarda öğretmenlerin özellikle ekonomik sorunlarının çözülmesini istediler. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, öğretmenlerin “enflasyon altında ezildiği’’ni ifade ederek, maaşlara yapılacak zamların ‘’yeterli olmadığını’’ söyledi.

Sendika başkanları, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla verdikleri mesajlarda öğretmenlerin özellikle ekonomik sorunlarının çözülmesini istediler.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, yaptığı açıklamada, yarın kutlanacak 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün ‘’kendileri için geçmişteki öğretmenler günlerinden farklı olmadığını’’ belirtti. Öğretmenlerin ekonomik sıkıntıları nedeniyle ‘’evde çocuklarından ve eşinden, ek iş yapması nedeniyle karşı karşıya gelmemek için okulda öğrencisinden kaçar hale geldiğini’’ öne süren Özcan, ‘’Öğretmenler bu sıkıntılarından dolayı kendisini yenileyemiyor ve geliştiremiyor. 20-30 yıl önceki bilgileriyle işleri götürmeye çalışıyor. Gelişen eğitim teknolojisine ayak uyduramadıkları için onların yetiştirdiği öğrenciler sınavlardan sıfır alıyor’’ diye konuştu. Özcan, Milli Eğitim Bakanlığı’na bütçeden ayrılan payın daha fazla olması gerektiğini belirterek, yıllarca birikmiş sorunların bugün ayrılan kaynakla çözülmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü ‘’sözde bir gün’’ olarak değerlendirdiklerini söyledi. Dinçer, şöyle konuştu: ‘’Öğretmenlerin var olan sorunları değişmeden sürmektedir. Öğretmenler mevsimlik işçi çalıştırılır gibi çalıştırılıyor. Düşük ücretlerle çalıştırılıyor. Öğretmenlerin yüzde 40’ı ek derse giriyor. Ek iş yapmak, işportacılık, taksicilik yapmak gibi anlaşılıyor ama sadece bunlar değil, hafta içi ve hafta sonu da dahil normalin üstünde çalışmak durumunda kalıyorlar. Etütlerde, yetiştirme kurslarında, sınav görevlerinde çalışıyorlar. Bu da iş yüklerini artırıyor.’’ Dinçer, ‘’Öğretmenler taksitli yaşıyor, borçlu ölüyor. 30 yıl görev yapan bir öğretmenin aldığı ikramiye 42 bin YTL’dir. Normal bir dairenin bir odasını bile alamıyor. Öğretmenlerin taban aylıklarının vergiden muaf tutulmasını istiyoruz. Böylece 100 YTL kadar bir artış olabilir’’ dedi.

Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu ise Öğretmenler Günü’nün ‘’Özelde öğretmenlerin, genelde eğitim sorunlarının çözümlerinin konuşulduğu günler olmasını’’ istediklerini dile getirdi.Gündoğdu, öğretmenlerin ekonomik saygınlığının artırılmasına yönelik çalışmalar yapılmasını istediklerini belirterek, ‘’Biz toplu görüşmelerde salt enflasyona ezdirmeme kriterinin yanında, büyümeden de pay verilmesini istiyoruz. Öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına bir iyileştirme söz konusu olduğunda bunu hak edip etmediğimiz değil, çalışan sayısının çokluğu gündeme geliyor. Böyle yapılmamasını istiyoruz. Çalışanların çokluğu değil, yaptıkları işin önemi doğrultusunda iyileştirme yapılmasını istiyoruz’’ dedi.

/ ANKARA

24.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Öğretmenler söz değil, icraat bekliyor

  Ara eleman kalmadı

  Rehn: Reformlar beklemesin

  Barroso, istifanın eşiğinden dönmüş

  DTP’nin kapatma dâvâsına kabul

  Demirtaş'a 301'den dâvâ

  Karayılan ve Bayık bilmecesi

  Yayınevi cinayetinde ilk duruşma yapıldı

  Doğu’da kar ve yağış uyarısı

  İmar affı diye bir şey yok

  Aile içi şiddet plânı hazır

  Gazeteciler: Yıpranma payı geri getirilsin

  Denizli mevlide hazır

  Deniz Feneri’nden Bangladeş’e yardım

  Numara taşıma, 2008’in ilk yarısında

  Türk gencin projesi dünyayı değiştirecek

  Vali Avuç'tan Facebook'a suç duyurusu

  5 asırlık hatim geleneği

  4. oyuncak kampanyası devam ediyor


 Son Dakika Haberleri