Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Pakistan kan gölü

8 Ocak’ta genel seçimlere hazırlanan Pakistan’da şiddet durmuyor. Ülkenin kuzeybatısındaki Paraçınar’da, önceki gün Sünnîlerle Şiîler arasında patlak veren mezhep çatışmalarında en az 50 kişinin öldüğü bildirildi.

Pakistan’ın sürgündeki eski Başbakanı Navaz Şerif’in, bugün ülkesine dönmesinin beklendiği bildirildi. Şerif’in Pakistan İslâm Birliği partisinin liderlerinden Sadık El Faruk, Associated Press’e yaptığı açıklamada, Şerif ve ailesinin bugün Suudi Arabistan’dan Pakistan’ın Lahor şehrine geleceğini söyledi.

Partisi tarafından yapılan açıklamada, Şerif’in, ülkesine geri dönmek için Suudi yetkililerle anlaştığı ve 8 Ocak’ta yapılacak genel seçimlerden önce ülkeye dönmesinin beklendiği bildirilmişti. Navaz Şerif, 10 Eylül’de de ülkesine dönme girişiminde bulunmuş, ancak İslamabad’da uçaktan çıkmasına izin verilmeyerek, aynı uçakla sınır dışı edilmişti.

Bu arada, Pakistan’ın başehri İslamabad ile Ravalpindi kentinde aynı anda düzenlenen iki bombalı intihar saldırısında 36 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı bildirildi. Pakistan istihbaratı yetkilileri, başkent İslamabad’da bir istihbarat bürosuna giden Savunma Bakanlığına ait bir otobüse bomba yüklü araçla çarpmak suretiyle düzenlenen intihar saldırısında 35 kişinin öldüğünü belirttiler.

Aziz seçimlere katılmayacak

Bu arada, Pakistan Başbakanı Şevket Aziz’in, 8 Ocak’ta yapılması planlanan genel seçimlere katılmayacağı bildirildi. Özel televizyon kanalı Dawn News ve devlet televizyonu, görev süresi bu ay başında dolan Aziz’in, seçimlere katılmama kararının özel sebepleri bulunduğunu söylediğini duyurdu.

Seçimlere kadar geçici başbakan tarafından yönetilen Pakistan’da Aziz, 2004’te başbakan olmuştu. Daha önce Maliye Bakanı olarak görev yapan Aziz, Pakistan’ı çökmenin eşiğine gelen ekonomiden kurtarıp Asya’nın en hızlı büyüyen ekonomileri arasına girmesine yardımcı olmuştu.

Müşerref’in seçilmesi onaylandı

Öte yandan, Pakistan’da Seçim Komisyonu, Pervez Müşerref’in 6 Ekimde 5 yıllığına yeniden devlet başkanı seçilmesini onayladı. Seçim Komisyonu sözcüsü Kenvar Dilşad yaptığı açıklamada, Pervez Müşerref’in devlet başkanlığı seçimlerindeki başarısıyla ilgili bir duyuru yayımladıklarını söyledi.

/ İSLAMABAD

25.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  OHAL, Lübnan’ı da karıştırdı

  Pakistan kan gölü

  İsrail: Annapolis’in olması bile başarı

  “Filistin devletini kurmaya gidiyoruz”

  Chavez, hasımlarını hain ilân etti

  Musul’da intihar saldırısı

  Pakistan’da Şiî-Sünnî arbedesi

  Bağdat: Kürtlerin imzaladığı petrol anlaşmaları geçersiz


 Son Dakika Haberleri