Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

“Filistin devletini kurmaya gidiyoruz”

Filistin Yönetimi Başbakanı Selam Feyyad, Salı günü İsrail ve Filistin’in yanı sıra 40 kadar ülke ve kuruluşun katılacağı ABD’deki barış görüşmeleri için, “Filistin delegasyonu, Annapolis konferansına, Kudüs’ün başşehir olduğu Filistin devletinin kuruluşunu hızlandırmak için gidiyor” dedi.

Feyyad, Batı Şeria’daki Filistin şehirlerinden den Nablus’a sürpriz ziyarette bulundu ve kentte, güvenlikle ilgili alınan son kararların uygulanmasını yerinde izledi.

Feyyad, kentteki güvenlik sürecinin işlemesinden, halkın ve güvenlik birimleri arasındaki işbirliğinden memnun olduğunu söyledi.

Başta Hamas örgütü olmak üzere, çeşitli grupların etkisinin yoğun olduğu Nablus’ta, Filistin Yönetimi, İsrail’le işbirliği içinde, ABD’nin maddî katkısıyla Kasım ayı başında asayiş ve huzurun sağlanması amacıyla güvenlik planı uygulamaya koymuş, bu plan doğrultusunda kente 500 Filistin güvenlik gücü yerleştirilmesi kararlaştırılmıştı.

Söz konusu güvenlik kuvvetlerinin halihazırda 300’ü, başta Hamas’a desteğin çok fazla olduğu Balata mülteci kampı olmak üzere, şehir çapında konuşlandırılmıştı. İsrail Başbakanı Ehud Olmert ise geçen günlerde, doğrudan Nablus’taki güvenlik güçlerince kullanılmak üzere, Rusya’dan sağlanan 25 zırhlı aracın Filistin’e nakledilmesine onay vermişti.

/ KUDÜS

25.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  OHAL, Lübnan’ı da karıştırdı

  Pakistan kan gölü

  İsrail: Annapolis’in olması bile başarı

  “Filistin devletini kurmaya gidiyoruz”

  Chavez, hasımlarını hain ilân etti

  Musul’da intihar saldırısı

  Pakistan’da Şiî-Sünnî arbedesi

  Bağdat: Kürtlerin imzaladığı petrol anlaşmaları geçersiz


 Son Dakika Haberleri