Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Chavez, hasımlarını hain ilân etti

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, yandaşlarını, önerdiği anayasal reformlara karşı oy kullanacakların “hain” olacağı yolunda uyardı.

Chavez, yandaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, onlara, anayasada yapılacak 69 değişiklik için 2 Aralık’ta düzenlenecek referandumda “evet” oyu kullanmalarını öğütledi. 2012’de yeniden devlet başkanı seçilmesine imkân tanıyacak bu referandum için siyasî tabanını canladırmaya çalışan Chavez, “Chavez’i desteklediğini söyleyen, ancak ‘hayır’ oyu kullanacak biri haindir, gerçek haindir” dedi. Reform önerilerini “bir darbe” olarak nitelendiren Devlet Başkanı Chavez’in uzun dönem müttefiki eski Savunma Bakanı general Raul Baduel yakın zamanda Chavez’e desteğini çeken üst düzey şahsiyetlerden biri olmuştu. Baduel, Devlet Başkanı Hugo Chavez’e sınırsız devlet başkanı adayı olma imkanı tanıyan anayasa değişikliklerini sert biçimde eleştirmişti.

Temmuz ayında görevden alınıncaya kadar Chavez’in yakın dostu olan Baduel, 2 Aralık’ta yapılacak referandumda anayasa değişikliklerinin kabul edilmesinin “pratikte, bir darbenin tamamlanması anlamına geleceğini, bunun da anayasanın utanç verici biçimde ihlal edilmesi demek olduğunu” söylemişti.

/ CARACAS

25.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  OHAL, Lübnan’ı da karıştırdı

  Pakistan kan gölü

  İsrail: Annapolis’in olması bile başarı

  “Filistin devletini kurmaya gidiyoruz”

  Chavez, hasımlarını hain ilân etti

  Musul’da intihar saldırısı

  Pakistan’da Şiî-Sünnî arbedesi

  Bağdat: Kürtlerin imzaladığı petrol anlaşmaları geçersiz


 Son Dakika Haberleri