Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Süleymaniye ‘yenilenecek’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yenileme bölgesi ilan edilen Süleymaniye’de çalışmaların 2008’in Mart ayında başlayacağını belirterek, ‘’Burada yenileme çalışmaları, betonarme üzerine limon sandığı tahtası kaplayarak değil, doğru şekilde yapılacak’’ dedi.

Eminönü Belediyesi ile Kültür Ocağı Vakfınca düzenlenen ‘’Ulusal Süleymaniye Şehir ve Medeniyet Sempozyumu’’nun açılışında konuşan Topbaş, İstanbul’da yaşayan herkesin sorumluluk taşıdığını söyledi.

Kadir Topbaş, ‘’Biz medeniyetler kurmuş bir milletiz. İstanbul’da, Doğu Roma’dan, Bizans’tan kalan eserleri koruduğumuz gibi onlardan kat kat güzel eserler de meydana getirmişiz’’ dedi.

Topbaş, ‘’tarihin çeyiz sandığı’’ olarak nitelendirilen Süleymaniye başta olmak üzere, İstanbul’un tarihi bölgeleriyle ilgili koruma amaçlı imar planlarını hazırlamak amacıyla envanter çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.

Topbaş, Süleymaniye’de, bölgenin Türk sivil mimarisini yaşatacak şekilde ve iskan alanlarına yönelik planlamayı başlatacaklarını söyledi.

/ İSTANBUL

26.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hollywood yapımı Mevlânâ belgeseli

  Süleymaniye ‘yenilenecek’

  MÜSİAD’ın BİLTRONİK yarışmasına büyük ilgi

  Bu defa ‘pullar’ para oldu

  Dünya’nın en büyük Piri Reis haritası


 Son Dakika Haberleri