Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Dünya’nın en büyük Piri Reis haritası

3,5 milyon mozaiğin bir araya getirilmesiyle oluşturulan dünyanın en büyük ‘’Piri Reis’’ haritası, resmî açılışı Aralık ayı içerisinde yapılacak ‘’Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi’’nin giriş katı zemininde yer alıyor.

Haritanın yapımını gerçekleştiren Silkar Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Pazarlama ve Satış Temsilcisi Emrah Aygün, haritanın yapımında 1cm x 1cm ebatlarında 49 renk ve tonda 3.5 milyon kendi tabiî renklerinde mermer mozaik kullanıldığını bildirdi.

Orijinalinden 240 kat büyütülerek yapılan harita, 20 metre çapında toplam 320 metre karelik bir alanı kaplıyor. Haritanın yapımı tam 100 günde, ortalama 25 kişinin, günde 8 ile 10 saat arasında çalışması ile tamamlanırken, 295 modülün pazıl gibi alış veriş merkezinde bir araya getirilmesi ise 12 gün sürdü.

Yapımında kullanılan 3.5 milyon mozaik sebebiyle en çok parça kullanılarak yapılan en büyük harita kategorisinde Guinness Rekorlar Kitabına girmesi için de resmî başvuruda bulunuldu. Yetkililer, etiket fiyatının 200 bin dolar civarında olacağına işaret etti.

/ ANKARA

26.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hollywood yapımı Mevlânâ belgeseli

  Süleymaniye ‘yenilenecek’

  MÜSİAD’ın BİLTRONİK yarışmasına büyük ilgi

  Bu defa ‘pullar’ para oldu

  Dünya’nın en büyük Piri Reis haritası


 Son Dakika Haberleri