Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hamaney: Annapolis konferansı sonuçsuzluğa mahkum

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD’nin ev sahipliğinde yapılacak Annapolis konferansının “şimdiden sonuçsuzluğa mahkûm” olduğunu söyledi. ABD’nin Annapolis şehrinde yarın yapılacak uluslararası konferansta Ortadoğu sorunu masaya yatırılacak.

Ayetullah Hamaney, gönüllü milis teşkilâtı (Besic) üyelerine yaptığı konuşmada, ABD’nin Annapolis şehrinde, Filistin-İsrail anlaşmazlığına ilişkin düzenlenecek uluslararası konferansa da değindi ve “Bu toplantı, ABD ve yandaşlarının kötü emellerine ulaşmasına yardım için düzenleniyor” dedi. Annapolis konferansının, “Siyonist rejime” (İsrail) yardım için düzenlendiği görüşünü de ifade eden Hamaney, “Siyah Saray yetkilileri de bundan kendilerine çıkar sağlama peşindeler” diye konuştu.

Ayetullah Hamaney, “toplantının şimdiden sonuçsuzluğa mahkûm olduğunu” da savundu. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da yaptığı açıklamada, “İran’ın çevresindeki bazı ülkelerin bu toplantıya katılacak olmasından üzüntü duyuyorum” demiş ve katılımcı ülkelerden konferansı boykot etmelerini istemişti. Ahmedinejad, telefonda görüştüğü Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ı da toplantıya katılmama konusunda ikna edememişti. Bu arada, Hamas, “Filistin halkının, Annapolis konferansının sonuçlarını tanımayacağını” öne sürdü. AFP’ye demeç veren Hamas sözcüsü Fevzi Berhum, “Annapolis’te alınacak kararlar halkımızı bağlamaz, çünkü Filistinliler, haklarını ortadan kaldırması için kimseye yetki vermemiştir” dedi. Sözcü, Annapolis konferansını protesto için Gazze’de “alternatif konferans” düzenleyeceklerini hatırlattı. ABD’nin Annapolis şehrinde yarın yapılacak uluslararası konferansta Ortadoğu sorunu masaya yatırılacak.

/ TAHRAN

27.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hamaney: Annapolis konferansı sonuçsuzluğa mahkum

  Şerif, Müşerref’e rest çekti

  Paris banliyöleri yine kıpır kıpır

  İngiliz Başpiskopos Williams: Amerika, dünyanın en kötü emperyalist ülkesi

  Rusya’ya muhalif eleştirisi

  Chavez, İspanya ile ilişkilerini dondurdu

  AİHM, Patrikhane’nin başvurusunu görüşüyor

  Sarkozy’den Çin’e destek, Tayvan’a köstek

  AP heyeti Kıbrıs'a geldi


 Son Dakika Haberleri