Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Şerif, Müşerref’e rest çekti

Sürgünden ülkesine dönen eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Genelkurmay Başkanlığını da yürüten Devlet Başkanı Pervez Müşerref döneminde bir hükümete başkanlık edemeyeceğini söyledi.

Navaz Şerif, Ocak ayında yapılacak genel seçimler için adaylık başvurusu yapmadan kısa süre önce Lahor’daki evinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Şerif, “Pervez Müşerref’in yönetiminde başbakanlığa aday değilim” diye konuştu.

Gazetecilerden önce yandaşlarına seslenen Şerif, burada da “diktatörlüğün sona erdirilmesine yardımcı olmak istediğini” söyledi. Müşerref’in ülkeyi felaketin kıyısına getirdiğini öne süren Şerif, Pakistan’ı korumak, birleşmek ve diktatörlüğü yenmek gerektiğini ifade etti.

General Müşerref tarafından 8 yıl önce kansız darbeyle iktidardan uzaklaştırılan ve sürgüne gönderilen Şerif, ülkesine dönmüştü.

MÜŞERREF GENELKURMAY

BAŞKANLIĞINI BIRAKACAK

Bu arada, Pakistan Devlet Başkanı General Pervez Müşerref’in, genelkurmay başkanlığını 29 Kasımda bırakacağı bildirildi.

Pakistan’da yayımlanan Dawn gazetesinin haberine göre, Başsavcı Malik Kayyum önceki gün yaptığı bir açıklamada, Müşerref’in yeni dönem devlet başkanlığı görevi için 29 Kasımda yemin edeceğini, aynı gün genelkurmay başkanlığını bırakacağını belirtti. Kayyum, “Müşerref’in 5 yıllık yeni görevine, Perşembe günü sivil olarak başlayacağını” söyledi.

Başsavcı Kayyum, ülkede 3 Kasımda ilân edilen olağanüstü halin de 8 Ocakta yapılması planlanan seçimlerden önce kaldırılacağını, ancak bununla ilgili kararı devlet başkanının bizzat alacağını kaydetti.

/ LAHOR

27.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hamaney: Annapolis konferansı sonuçsuzluğa mahkum

  Şerif, Müşerref’e rest çekti

  Paris banliyöleri yine kıpır kıpır

  İngiliz Başpiskopos Williams: Amerika, dünyanın en kötü emperyalist ülkesi

  Rusya’ya muhalif eleştirisi

  Chavez, İspanya ile ilişkilerini dondurdu

  AİHM, Patrikhane’nin başvurusunu görüşüyor

  Sarkozy’den Çin’e destek, Tayvan’a köstek

  AP heyeti Kıbrıs'a geldi


 Son Dakika Haberleri