Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Çek'leri 4 maçta da yenemedik

A Milli Futbol Takımı, 13. Avrupa Şampiyonası finallerinde (A) Grubu'nda eşleştiği Çek Cumhuriyeti ile bugüne dek 4 kez karşılaşırken, galibiyet elde edemedi.

Türk Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti ile şimdiye dek 4 özel maçta karşılaşırken, bu müsabakaların 3'ünü Çek Cumhuriyeti kazandı, son oynanan karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Bu maçlarda sadece 3 gol atabilen ay-yıldızlı ekip, kalesinde 13 gol gördü.

İki ülke milli takımları ilk kez 23 Şubat 1994'te, İstanbul İnönü Stadı'nda karşılaştı. Ertuğrul Sağlam'ın 7. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen milliler, daha sonraki dakikalarda Novotny, Nemecek ve Siegl'ın 2 golüne engel olamayınca, sahadan 4-1 yenik ayrıldı.

27 Mart 1996'da, bu kez Ostrava'da yapılan maçta ise Türkiye, bu kez 3-0 mağlup oldu. Çek Cumhuriyeti'nin gollerini Suchoparek ve 1'i penaltıdan olmak üzere Kuka (2) attı. İki ülke (A) milli futbol takımları arasındaki 30 Nisan 2003'te Teplice'de yapılan karşılaşmayı da Çek Cumhuriyeti Rosicky, Koller, Smicer ve Baros'un golleriyle 4-0 kazandı.

1 Mart 2006 tarihinde İzmir'de oynanan son karşılaşma ise 2-2 berabere sonuçlandı. Bu karşılaşmada milli takımın golleri Ümit Karan'dan geldi. Diğer yandan Türkiye, dağılmadan önceki Çekoslovakya ile yaptığı 10 maçta ise 1 galibiyet, 2 beraberlik, 7 de yenilgi almıştı.

03.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KÖTÜ KURA ÇEKMEDİK

  Çek'leri 4 maçta da yenemedik

  Uğur Boral: Her zaman hazırım

  Zico: Uğur, Edu'yu yanlış anladı

  Süreyya Ayhan eşi Kop'la birlikte Ceza Kurulu'nda

  ‘Satrancın Kraliçesi’ satranç okulu açtı

  Trabzon Avrupa'da futbolcu arıyor


 Son Dakika Haberleri