Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sarkozy, Cezayir’de istenmeyen adam

Fransız basını, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin bugün başlayacak Cezayir ziyaretinin “gergin ortamda yapılacağı” yorumunda bulundu.

Cezayirli bir bakanın Sarkozy’yi “Musevî lobisinin adamı” olarak nitelemesini ve Cezayirli gaziler derneğinin Sarkozy’den ziyaret öncesi, Fransa’nın bu ülkedeki sömürgeci politikasından dolayı özür dileme talebini gündeme getiren basın, “ziyaretin hassas dengeler altında yapılacağını” yazdı.

Sarkozy, ziyaretine başlamadan önce yaptığı açıklamada, “İki ülkenin, geçmişi bir tarafa bırakıp geleceğe odaklanmasını ve ikili ekonomik ilişkileri geliştirmesi gerektiğini” söyledi.

Sarkozy’nin doğal gaz zengini Cezayir’i ziyareti sırasında iki ülke arasında enerji alanında çeşitli sözleşmeler imzalanacak. Fransa’nın bu sözleşmelerle 2019 yılına kadar doğal gaz ihtiyacını garanti altına alması bekleniyor. İki ülke arasında ayrıca, nükleer işbirliği konusunda bir anlaşma imzalanacak. Sözleşmelerin Cezayir’de yaklaşık 7 bin kişi için istihdam olanağı sağlaması öngörülüyor. Sarkozy’nin ziyaretine Fransa’dan yaklaşık 150 iş adamı katılacak.

Yine Fransız iş adamlarının, bu ülkede yapacakları yeni yatırımların miktarının da 5 milyar avroyu bulacağı belirtiliyor. Cezayir, 1830 yılında Fransa tarafından istilâ edilmiş, 1954 ve 1962 yılları arasında süren bağımsızlık savaşının ardından bu ülkeden ayrılmak zorunda kalmıştı.

/ PARİS

04.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Putin’den hileli ve şaibeli seçim

  Chavez Putin’den demokrat çıktı

  Sarkozy, Cezayir’de istenmeyen adam

  İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’dan KİK’e teklifler

  Pakistan’da medresede patlama

  Şerif kardeşlere seçim yasağı

  Sünnî milletvekillerinin boykotu sona erdi

  BM: KKTC’ye izolasyonlar kaldırılmalı

  64 yaşında ilk çocuğunu doğurdu

  Oyunu uzaydan kullandı

  Peygambere hakaret eden İngiliz affedildi


 Son Dakika Haberleri