Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail’in İran ve Hamas inadı

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Amerikan istihbaratının önceki gün yayınladığı raporla çelişerek, İran’ın askerî nükleer programına devam ettiğini söyledi. Barak, ayrıca İsrail’in Gazze Şeridinde Hamas’ı vurmaya devam edeceklerini bildirdi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, “İran’ın nükleer silaha sahip olmasının engellenmesi gerektiğini” söyledi.

Amerikan istihbaratının, İran’ın askeri nükleer programına ara verdiği belirtilen raporunun yayımlanmasından sonra askeri radyoya açıklamalarda bulunan Olmert, “Bu rapordan önceden haberim var. Bu konuyu geçen hafta Amerikan yönetimiyle görüştüm. İran’ın konvansiyonel olmayan silahlara ulaşmasını engellemek için Amerikalı dostlarımızla çabalarımızı sürdürmemiz gerekmektedir” dedi.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İran’ın askeri nükleer programına devam ettiğini söylemiş ve Amerikan istihbaratının raporundaki bilgilerin aksine, İranlıların nükleer bomba imalatı için gereken uranyum zenginleştirme faaliyetlerine bir süre ara vermiş olabileceklerini, ancak sonradan programa yeniden başladıklarını belirterek, “Büyük olasılıkla İran, nükleer bomba imal etme programına devam ediyor” ifadesini kullanmıştı. Amerikan istihbaratı raporunda, İran’ın nükleer silah elde etme çabalarını 2003 sonunda durdurduğu, ancak 2010 ve 2015 arasında nükleer silaha sahip olabilecek duruma gelebileceği belirtilmişti. Bu arada, Olmert ise uzmanların İran’a ambargonun şiddetlendirilmesinden yana tavsiyelerde bulunduklarını ileri sürdü.

/ KUDÜS

05.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bomba gibi rapor

  İsrail’in İran ve Hamas inadı

  Hekim de Bush gibi konuştu

  İran, Kanada büyükelçisini sınırdışı etti

  Halit Meşal’e savaş suçu ithamı

  Affedilen İngiliz öğretmen ülkesine döndü

  Körfez ülkeleri ortak pazara geçiyor


 Son Dakika Haberleri