Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hekim de Bush gibi konuştu

Irak’taki en güçlü isimlerden biri olan Birleşik Irak Ortaklığı partisinin Şii lideri ve Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Abdülaziz El Hekim, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu vurguladı ve ‘’Türkiye ile ilişkilerimiz çok iyi. Irak’ın, komşularına, özellikle de Türkiye’ye zararı olacak bir tutum alması söz konusu değil’’ dedi.

El Hekim, Washington’da, uluslararası çatışmalara barışçı çözüm bulunmasını destekleme kapasitesini geliştirmek üzere ABD kongresi tarafından kurulan ve kendisini ‘’bağımsız bir kuruluş’’ olarak tanımlayan ABD Barış Enstitüsü’nde (USIP) bir toplantıya katıldı.

El Hekim buradaki konuşmasında, Irak’ta federal bir yapıya destek verdi ve Kerkük’ün statüsünün belirlenmesi için, Irak anayasasında yer aldığı şekilde bir referandum yapılması gerektiğini söyledi. Abdülaziz El Hekim, ayrıca, bütün yabancı askerlerin Irak’tan ayrıldığı günü görmeyi sabırsızlıkla beklediğini de kaydetti. Irak’ın Türkiye ile ilişkilerine yönelik bir soruya cevap verirken El Hekim, ‘’Türkiye ile ilişkiler çok iyi. Son dönemde PKK ile ilgili sıkıntılar yaşandı. Bilindiği gibi PKK terörist bir örgüt ve Irak anayasasına göre, hiçbir terörist örgütün Irak topraklarında faaliyette bulunmasına izin verilemez. Irak’ın, komşularına, özellikle de Türkiye’ye zararı olacak bir tutum alması söz konusu değil’’ diye konuştu.

Irak’ın, ABD ile gelecek altı ay içinde bir güvenlik anlaşması imzalamaya çalışacağını belirten El Hekim, Amerikan askerlerinin Irak topraklarında ne kadar süreyle kalacağı ve sayısı gibi konuların tartışılacağını söyledi. El Hekim, ‘’yabancı askerlerin Irak’tan ayrıldığını görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Kimsenin kendi topraklarında yabancı askerleri görmeye istekli olacağını sanmıyorum’’ dedi.

/ WASHINGTON

05.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bomba gibi rapor

  İsrail’in İran ve Hamas inadı

  Hekim de Bush gibi konuştu

  İran, Kanada büyükelçisini sınırdışı etti

  Halit Meşal’e savaş suçu ithamı

  Affedilen İngiliz öğretmen ülkesine döndü

  Körfez ülkeleri ortak pazara geçiyor


 Son Dakika Haberleri