Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Muhalefet AB için yeterli çaba göstermiyor

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD), Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye ile ilgili konularda etkin rol oynayan parlamenterlerle görüştü. Brüksel’de GYİAD yetkilileri ile görüşen Sosyalist Grubu Başkan Yardımcısı ve Türkiye politikası sorumlusu Jan Marinus Wiersma, Türkiye’deki muhalefetin AB’ye karşı tutumu yüzünden sadece hükümet yetkilileri ile görüşebildiklerini söyleyerek, sivil toplumun bu süreçte daha etkin rol oynamasını istedi.

Türkiye’nin önde gelen sivil toplum örgütlerinden GYİAD, Brüksel’de bulunan Avrupa Parlamentosu’nda parlamenterlerle bir araya gelerek Türkiye’nin üyelik süreciyle ilgili görüşmelerde bulundu.

Türkiye ile ilgili kararlara imza atan parlamenterleri ziyaret eden GYİAD heyetinde; GYİAD Başkanı Pınar Eczacıbaşı, Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Kerim Alain Bertrand ve GYİAD’ın Hollanda’da yaşayan üyesi Ambro Van Oosterhout yer aldı. AB Parlamenterleri, müzakere sürecinde, Türkiye’deki muhalefetin tavrı sebebiyle, sadece Hükümet ile görüşebildikleri belirterek, tüm partilerin Türkiye’nin üyelik sürecinde etkin rol oynaması gerektiğini de vurguladılar. Sosyalist Grubu Başkan Yardımcısı ve Türkiye politikası sorumlusu Jan Marinus Wiersma, “AKP’ye karşı sempati duyduğumuzdan değil, Hükümetin çalışkan tutumu nedeniyle AKP ile sıkı bir iş birliği içindeyiz. Avrupa Birliği Parlamentosu’nda önemli güce sahip olan Sosyalist Parti’nin, Ankara ziyaretinde Türkiye’deki muhatabı partilerle bile görüşememesi öncelikli olarak Sosyalist Parti grubunu ve diğer tüm Avrupa Parlamenterlerini üzen bir durum” şeklinde konuştu.

Hıristiyan Demokrat Parlamenter Corien Wortmann’da GYİAD yetkililerine yaptığı yorumda, “Biz Türkiye’nin üyelik sürecinde Türk toplumunun tüm kesimleri ile görüşmek, onların düşüncelerini öğrenmek isityoruz. Ancak bizi anlamaya çalışan ve bizimle iş birliğinde olmak isteyenlerle, üyelik sürecinde mesafe katedebiliriz” dedi. Görüşmelerde AB üye ülkelerin bazı liderlerinin zaman zaman dile getirdiği, Türkiye’nin üyeliğine karşıt açıklamalara Avrupalı parlementerlerin önemli bir kısmının katılmadığı, tam üyelik şartları yerine getirildiği ve reformlar devam ettiği sürece, Türkiye’nin AB’ye girmemesi için bir neden olmadığı vurgulandı.

GYİAD Başkanı Pınar Eczacıbaşı ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada “Gerçekleştirmiş olduğumuz ziyarette Avrupa Parlamentosu üyelerinin Türkiye’deki gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini gözlemledik” dedi.

GYİAD delegasyonunu kabul eden parlamenterler arasında Sosyalist Grubu Başkan Yardımcısı ve Türkiye politikası sorumlusu Jan Marinus Wiersma, Hristiyan Demokrat Parlamenter Corien Wortmann; Türkiye Kadın Hakları Raportörü ve Hollanda Sosyalist Grubu Parlamenteri Emine Bozkurt yeraldı. GYİAD heyeti, ayrıca, Enformasyon Dairesi Başkanı Andre De Munter ile de görüştü.

Yeni Asya / İSTANBUL

06.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Teröre karşı önce eğitim, sonra istihdam

  Kanunun içeriğini kabul etmiyoruz

  Öğretmen adayları en çok dine güveniyor

  Babacan: K. Irak’tan PKK’ya karşı adım yok

  ABD, terörle mücadelede her zaman Türkiye'nin yanında

  Sayıştay'da seçim heyecanı

  Onlarca kişinin ölmesini mi bekleseydi?

  Bakan Atalay: Hata yapan cezasını çeker

  Muhalefet AB için yeterli çaba göstermiyor

  AB, Türkiye’de eğitim için 550 milyon avro ayırdı

  Sınıra asker sevkiyatı arttı

  Terörle mücadele kurulu toplandı

  Sınır ötesi bayramlaşma on binleri buluşturdu

  Erdoğan: Kadınların statüsünün yükseltilmesi öncelikli hedefimiz

  Gazeteciler yıpranma hakkı yürüyüşü düzenledi

  Burdur, organ bağışında önde

  Afrika’da sömürgecilik devam ediyor

  Nobelli yazarlardan liderlere açık mektup

  Sanal âlemde hepatit eğitimi

  Hırsızın 15 yıl sonra gelen pişmanlığı

  Uludağ’da kar sevinci

  Berbere bedava traş cezası


 Son Dakika Haberleri