Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

NATO’nun gündemi Kosova

NATO üyesi 26 ülkenin dışişleri bakanları, Kuzey Atlantik Konseyi’nin yıl sonu olağan toplantıları çerçevesinde Brüksel’de buluşuyor.

Türkiye’nin Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan tarafından temsil edileceği toplantıların resmi bölümü yarın yapılacak. NATO bakanları, bu akşam, Belçika Dışişleri Bakanı Karel De Gucht’un davetinde, AB üyelerinin bakanlarıyla gayrı resmi yemekte bir araya gelecek. NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer ve AB Yüksek Temsilcisi Javier Solona’nın da hazır bulunacağı yemekte, 32 ülkenin temsilcileri, Kosova’nın olası bağımsızlığı konusunu ele alacak.

Bakanlar, Kosovalıların tek taraflı bağımsızlık ilan etmeleri durumunda ‘’ortak tavır’’ izlenmesi için uzlaşma arayışlarını sürdürecek. ABD ile çok sayıda NATO ve AB ülkesinin, Kosova’nın bağımsızlığını tanımaktan yana tavır koyduğunu belirten diplomatlar, bu tanımanın ‘’koşullu ve koordinasyonlu’’ şekilde gerçekleşmesi için uyum arayışında bulunulduğunu belirtiyor.

Kosova’nın bağımsızlığını tanıyan ülkelerle diplomatik ilişkileri askıya alacağını öne süren Sırbistan ve bu bağımsızlığa karşı çıkan Rusya’ya yönelik ortak tavır belirlenmesi için de çaba harcanacak. Kosova’da 17 bin askerli barış gücü KFOR’u yöneten İttifak, bağımsızlık ilanının ardından yaşanabilecek olası çatışma ve gerginlikleri engelleyerek, güvenliği sağlamak için önlemler alıyor.

Brüksel’de, NATO-Rusya Ortaklık Konseyi çerçevesinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yapılacak görüşmelerin de “hararetli” geçeceği belirtiliyor.

/ BRÜKSEL

07.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Kaynak, İranlı askerî yetkililer’

  İsrail, Kuzey Kore’ye rüşvet teklif etmiş

  Burns: Bir elde diplomasi, bir elde yaptırım

  Suikastçı İsraillinin tutuklanma korkusu

  Şam’dan, Bush’a sıcak mesaj

  Bush: Kaddafi ile çalışmak isterim

  ABD istihbaratı şaşırttı

  İspanya ve Venezüela krizi tamire çalışıyor

  Azalan direniş, Amerikan birliklerini rahatlattı

  Raporun arkasında İngiltere var

  NATO’nun gündemi Kosova

  Bakan Babacan’ın Batı Trakya ziyareti Yunan basınını kızdırdı

  Türkiye-AB ilişkileri Paris’te tartışılacak

  İngiliz suçlular uslanmıyor

  ABD’li hacılara CAIR koruması


 Son Dakika Haberleri