Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Köklü bir anayasa reformu şart

Dr. Şükrü Karatepe başkanlığındaki bir çalışma grubu tarafından hazırlanan “Anayasa Raporu”, MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat tarafından açıklandı. Hükümetin reformlara ciddiyetle devam etmesi istenen raporda, “Türkiye’nin insan hakları, yargı, güvenlik, hukuk devleti, yüksek öğrenim konularında toplumsal krize sebep olan sorunlarını aşabilmek için köklü bir Anayasa reformu gerekmektedir” denildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Bolat, genel ahlâka aykırı olmamak kaydıyla kamuda kıyafet yasağını sona erdirecek bir düzenlemenin yapılmasının zorunlu olduğunu bildirdi. MÜSİAD, hukukçu ve akademisyenlerden oluşan Anayasa Çalışma Grubuna hazırlattığı ‘’Yeni Bir Anayasa İçin Görüş ve Öneriler’’ adlı raporu açıklandı.

MÜSİAD Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Başkan Ömer Bolat, Türkiye’de insan hakları, yargı, güvenlik, hukuk devleti ve yüksek öğretim konularında toplumsal krize sebep olan sorunları aşabilmek için köklü bir anayasa reformu gerektiğini söyledi.

1982 anayasasının yasakçı hüviyetleri ağır olan kısıtlayıcı nitelikte olduğunu kaydeden Bolat, “Halbuki anayasalar farklı siyasi düşünce, kanaat, inanç, sosyal sınıf ve statüden insanların barış ve huzur içinde bir arada yaşamasının ortak kurallarını gösteren bir toplumsal sözleşmedir ve öyle olması gerekir” dedi. Türkiye’nin iç gelişmeleri ve uluslararası kuruluşlarla ilişkilerinin, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan sivil bir anayasanın hazırlanmasını zorunlu kıldığını ifade eden Bolat, ‘’Yeni anayasanın hukukun üstünlüğünü ele alan, birey ile devlet arasındaki ilişkileri dengeli bir konuma getiren, katılımcı, daha demokratik tarzda hazırlanmış bir anayasa olmasını istiyoruz’’ diye konuştu.

Yeni anayasada devlet için resmi bir ideoloji tarif edilmemesi, tüm düşüncelerin eşit şartlarda yarışarak siyaset yapmasına izin verilmesi önerisinde bulunan Bolat, anayasanın katılımcı bir siyasî rejim öngörmesi, sendika, dernek, öğrenci ve öğretim üyelerinin siyaset yapabilmesi, YÖK’ün yapısının ve siyasî partilerin iç yapılarının demokratikleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bolat, temel hak ve hürriyetler açısından en fazla korunması gerekenin düşünce, inanç ve teşebbüs hürriyeti olduğunu vurguladı.

/ İSTANBUL

14.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Köklü bir anayasa reformu şart

  Bakan yasakçıların konumuna düştü

  Uslu: AB hedeftir

  AB zirvesi bugün yapılıyor

  Babacan: Müzakere süreci raydan çıkmadı

  Wilczek: Türkiye, AB'ye girecek

  DTP'li Türk: Sorunların çözüm yeri parlamento

  Şemdinli dâvâsı askerî mahkemede

  YÖK başkanı Özcan rektörlerle tanışacak

  Doğu esnafı operasyon haberlerinden şikayetçi

  Gül: Bayramda gönül seferberliği yapılsın

  Isparta'da kaza: 17 yaralı

  İstanbul'da elektrik kesintisi

  Bakan Çelik’ten gazetecilere kazanılmış hakları koruma sözü

  e- Devlet kapısı 2008'de hizmete başlayacak

  Kış doğuyu da batıyı da zorluyor

  Kediden korkmayan fare

  Tabiî afetler arttı

  2007 en sıcak yıl oldu

  Çılgın sporcu gökdelenden atladı


 Son Dakika Haberleri