Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: Bayramda gönül seferberliği yapılsın

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla yükselen yardımlaşma ve dayanışma duygularının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki ihtiyaç sahiplerine yönelmesi ve bir gönül seferberliğine dönüşmesi gerektiğini belirtti.

Gül, ‘’Millet olma hissimiz ve aidiyet duygumuzu güçlendiren bu kampanyaların bütün vatandaşlarımız tarafından desteklenmesi, millî birlik ve beraberliğimize pozitif katkılarda bulunacaktır’’ dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Gül’ün 11 Aralık’ta bazı yardım kuruluşları temsilcilerinden oluşan bir heyeti kabul ederek, kuruluşların taleplerini dinlediği belirtildi.

Bu konuyla ilgili olarak vatandaşlara hitaben yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Gül, yardımlaşma ve dayanışmanın önemine dikkati çekerek, ‘’Yardımlaşma ve dayanışma milletimizin temel hasletleri arasında yer almaktadır. Dinî ve milli bayramlarımız, bu hasletlerin hayata geçtiği müstesna günlerdir’’ dedi.

Milletin medeniyet yolunda ilerlemesiyle yardımlaşma ve dayanışmanın ifade şekillerinin de değiştiğini belirten Gül, açıklamasında şunları kaydetti:

‘’Eskiden geleneksel çevremizde yaptığımız yardımlar ve sergilediğimiz dayanışma, artık giderek bir büyük aileye dönüşen Türkiye ailesine, Türk milletine yönelmektedir. Böylece ortaya yardımları toplayıp ihtiyaç sahiplerine dağıtan sivil toplum kuruluşları çıkmaktadır. Türkiye, modernleşip geliştikçe coğrafi sebeplerle bu sürece tam intibak edemeyen yörelerimizdeki yardımlaşma ve dayanışma ihtiyacı daha çok ortaya çıkmaktadır. Bu ihtiyaç, bilhassa terörün yoğun olarak yaşandığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde hissedilmektedir.

Yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle milletimizden yükselen yardımseverlik ve dayanışma duyguları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki ihtiyaç sahiplerine yönelmeli ve vatandaşlarımızın alâkası bir gönül seferberliğine dönüşmelidir. Millet olma hissimiz ve aidiyet duygumuzu güçlendiren bu kampanyaların bütün vatandaşlarımız tarafından desteklenmesi, milli birlik ve beraberliğimize pozitif katkılarda bulunacaktır.

İmkân sahibi vatandaşlarımızın Kurban Bayramı vesilesiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı, özellikle terör yüzünden mağdur olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki kardeşlerimizi bularak yardım etmeleri her türlü takdirin üstündedir. Doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün vatandaşlarımızın bu vesileyle yeniden bu büyük ve aziz millete mensup olmaktan iftihar duyacağı bu gönül seferberliğini, Cumhurbaşkanı olarak şahsen her aşamasında desteklediğimi sizlerle paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum.’’

/ ANKARA

14.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Köklü bir anayasa reformu şart

  Bakan yasakçıların konumuna düştü

  Uslu: AB hedeftir

  AB zirvesi bugün yapılıyor

  Babacan: Müzakere süreci raydan çıkmadı

  Wilczek: Türkiye, AB'ye girecek

  DTP'li Türk: Sorunların çözüm yeri parlamento

  Şemdinli dâvâsı askerî mahkemede

  YÖK başkanı Özcan rektörlerle tanışacak

  Doğu esnafı operasyon haberlerinden şikayetçi

  Gül: Bayramda gönül seferberliği yapılsın

  Isparta'da kaza: 17 yaralı

  İstanbul'da elektrik kesintisi

  Bakan Çelik’ten gazetecilere kazanılmış hakları koruma sözü

  e- Devlet kapısı 2008'de hizmete başlayacak

  Kış doğuyu da batıyı da zorluyor

  Kediden korkmayan fare

  Tabiî afetler arttı

  2007 en sıcak yıl oldu

  Çılgın sporcu gökdelenden atladı


 Son Dakika Haberleri