Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Doğu esnafı operasyon haberlerinden şikayetçi

Şırnak ve ilçelerinde oturan vatandaşlar, operasyon haberlerinin adeta şehir merkezlerinde çatışma varmış izlenimi uyandırmasından şikâyetçi. Çatışma haberleri dolayısıyla, şehre geliş gidişlerin durma noktasına geldiği belirtildi.

Cizre ilçesindeki esnaftan Nimet Sirkeci (57) televizyonlarda çıkan haberler sebebiyle artık bölge dışından kimselerin gelmez olduğunu belirterek, çarşıda işlerin yarı yarıya düştüğünü ifade etti.

Sürekli stres yaşadıklarını anlatan Sirkeci, ‘’Artık gelen giden yok, zaten memlekette iş yoktu, halk perişan, esnaf perişan. Haberleri dinliyoruz, ‘Tanklar toplar geçti, Irak sınırında şöyle oldu, böyle oldu’ deniliyor. Sürekli stres yaşıyoruz. İşlerimiz yarı yarıya düştü. Artık işçi ücretlerini ödeyemez duruma geldim’’ dedi.

Lokantada işçi olarak çalışan Sabri Kültür ise dağlık alanda yaşanan çatışmaların şehir merkezinde oluyormuş gibi lanse edildiğini ifade ederek, şunları söyledi: ‘’Canlı yayın yapılıyor. Çatışma bölgesinden 100 kilometre uzakta olmamıza rağmen çatışma bölgesinin tam içindeymişiz gibi anlatılıyor. Kasrik Boğazı’nda yayın yapılıyor, ama ‘Gabar’dayız’ deniliyor. Atış poligonunda çekilen görüntüler için ‘Tanklar Gabar’ı dövüyor’ deniliyor. Bu kadar abartılmasın. Buraya çeşitli sebeplerle dışarıdan insanlar geliyordu. Irak’a gidenler burada kalıyordu. Artık kimse gelmiyor. Bayram öncesinde bayram havası yok şimdi. Çünkü gelen giden yok, hareketlilik bitti.’’

Şırnak-Cizre kara yolu üzerindeki Kasrik Boğazı’nda tesis işleten Metin Kültür ise 1-2 ay öncesine kadar günde en az 150 müşterisi olurken, şimdi sayının 10-15’e kadar düştüğünü ve iş yapamaz duruma geldiklerini belirtti. Yayınlarda, dağlık alanlarda meydana gelen çatışmaların Kasrik’te olmuşçasına anlatıldığını belirten Kültür, ‘’Anlatıldığı gibi herhangi bir olay yok’’ dedi.

/ ŞIRNAK

14.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Köklü bir anayasa reformu şart

  Bakan yasakçıların konumuna düştü

  Uslu: AB hedeftir

  AB zirvesi bugün yapılıyor

  Babacan: Müzakere süreci raydan çıkmadı

  Wilczek: Türkiye, AB'ye girecek

  DTP'li Türk: Sorunların çözüm yeri parlamento

  Şemdinli dâvâsı askerî mahkemede

  YÖK başkanı Özcan rektörlerle tanışacak

  Doğu esnafı operasyon haberlerinden şikayetçi

  Gül: Bayramda gönül seferberliği yapılsın

  Isparta'da kaza: 17 yaralı

  İstanbul'da elektrik kesintisi

  Bakan Çelik’ten gazetecilere kazanılmış hakları koruma sözü

  e- Devlet kapısı 2008'de hizmete başlayacak

  Kış doğuyu da batıyı da zorluyor

  Kediden korkmayan fare

  Tabiî afetler arttı

  2007 en sıcak yıl oldu

  Çılgın sporcu gökdelenden atladı


 Son Dakika Haberleri