Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Büyüme rakamları yetersiz

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yüzde 7.5’in altındaki büyümenin ekonomide başarısızlık olacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu, “AB ülkelerinin fert başına düşen gelirin ortalamasını 2010 yılında yakalamak istiyorsak, biz her yıl yüzde 7.5 büyümeliyiz. Eğer yüzde 7.5’un altında büyüyorsak, bunda başarısızlık var demektir” dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yüzde 7.5’un altındaki büyümenin ekonomide başarısızlık olacağını söyledi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen ‘’Geleneksel Vergi Ödül Töreni’ Talya Oteli’nde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla yapıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, törendeki konuşmasında, son 6 yılda yüzde 49’luk müthiş bir büyüme yaşandığını, bu büyümenin yüzde 39.5’inin Türk özel sektörü sayesinde olduğunu belirtti. Türkiye’nin, Cumhuriyet tarihinde ilk defa özel sektör eliyle bu dönemde büyüdüğünü anlatan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

‘’Türkiye, son 6 yılda yüzde 49’luk büyüme gerçekleştirdi. Bundan mutluluk duyuyoruz. Bu mutluluğumuzun bir diğer nedeni de yüzde 49’luk büyümenin yüzde 39’5’u Türk özel sektörü sayesinde olmasıdır.”

Konuşmasında Türkiye’nin sıkıntıları olduğunu da dile getiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bizim ülke olarak birinci planda dikkat etmemiz gereken yer büyüme oranlarıdır. Geçmişte her hükümet yüzde 5 büyüme hedefi gösterirdi. Bir sağına soluna bak, bu neyin yüzde 5’lik büyüme hedefi? Neye göre yüzde 5’lik hedef koyuyorsun? Şimdi bizde diyoruz ki, yüzde 5’lik büyüme hedefi bizi bir yere taşımaz. Biz, bir çalışma yaptık. Yüzde 7.5’in altındaki büyüme başarısızlık demektir. Niye, AB ülkelerinin fert başına düşen gelirin ortalamasını 2010 yılında yakalamak istiyorsak, biz her yıl yüzde 7.5 büyümeliyiz. Eğer yüzde 7.5’un altında büyüyorsak, bunda başarısızlık var demektir.”

/ ANTALYA

17.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyüme rakamları yetersiz

  Piyasada yaprak kıpırdamıyor

  Şener: Bütçe açıkları kendisini hissettirecek

  Gelir dağılımı her geçen gün biraz daha bozuluyor

  Dar gelirlinin bayramlığı pazar tezgâhından

  Eğitimci bayramı buruk karşılıyor

  İMO üyeleri toplandı


 Son Dakika Haberleri