Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Şener: Bütçe açıkları kendisini hissettirecek

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ‘’Bütçe açıkları, başı kalkık bir şekilde 2008’de de kendisini hissettirecek’’ dedi.

Şener, Kuzey Kafkas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde katıldığı konferans öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Devlet Bakanlığını bıraktıktan sonra üniversitede yazdığı ilk makalenin seçim yıllarının veya seçimlerin bütçeye etkisi olduğunu belirten Şener, 1980-2007 arasındaki bütçe dengelerinin nasıl değiştiğini incelediğini söyledi.

İnceleme sonunda bazı sonuçların ortaya çıktığını belirten Şener, şunları kaydetti: ‘’Seçim yıllarında bütçe dengeleri bozuluyor. 2007 aynı zamanda bir seçim yılıdır. Ancak, şöyle bir özelliği var. 2002-2007 arasında bütçe disiplini nedeniyle bütçede iyileşmeler var. Grafik olarak düşünecek olursanız 2002’den itibaren bütçe açıklarının gayri safi milli hasılaya oranı gittikçe azalmaktadır. Ancak, 2007 bir kırılma yılı olarak görülüyor. 2002’den itibaren azalan bütçe açıkları 2007’de biraz başını kaldırmıştır. Bütçe açıkları başı kalkık bir şekilde 2008’de de kendisini hissettirecek. Ama bununla birlikte geçmiş dönemlerdeki bütçe bozulmaları dikkate alındığı takdirde son yıllardaki bütçe açıkları daha kabul edilebilir. Hazırlanan bütçelerden çok yıl sona gerçekleşmeler daha önemlidir.

2008’in gerçekleşmelerini de 31 Aralık 2008’de göreceğiz.’’

/ ESKİŞEHİR

17.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyüme rakamları yetersiz

  Piyasada yaprak kıpırdamıyor

  Şener: Bütçe açıkları kendisini hissettirecek

  Gelir dağılımı her geçen gün biraz daha bozuluyor

  Dar gelirlinin bayramlığı pazar tezgâhından

  Eğitimci bayramı buruk karşılıyor

  İMO üyeleri toplandı


 Son Dakika Haberleri