Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Eğitimci bayramı buruk karşılıyor

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, eğitim çalışanlarının Kurban Bayramı’nı buruk karşıladıklarını belirtti. Özcan, hükümetin bayramlarda eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ikramiye vermesini talep etti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Özcan, Kurban Bayramı dolayısıyla öğretmenlerin harcamalarına ilişkin yaptıkları araştırmayı açıkladı. Özcan bir öğretmenin küçükbaş kurbanlık alabilmesi için maaşının en az yüzde 27’sini ayırması gerektiğini bildirdi. Özcan, Araştırmaya göre, küçükbaş kurbanlıklar 250 YTL ile 500 YTL, büyükbaş kurbanlıklar ise 1500 YTL ile 5 bin YTL arasında değişiyor. En düşük derecede çalışan bir öğretmenin küçükbaş kurbanlık alabilmesi için maaşının en az yüzde 27’sini ayırması gerekiyor. En yüksek derecede çalışan bir öğretmen maaşının en az yüzde 22’si, en düşük derecede çalışan bir hizmetli de maaşının en az yüzde 34’ü ile kurbanlık alabiliyor.

En düşük derecedeki bir öğretmenin 5 kişiyle ortak olarak kurbanlık dana alabilmesi için az 77 saat 43 dakika, en yüksek derecede çalışan bir öğretmenin en az 63 saat 57 dakika, en düşük derecedeki bir memurun da en az 98 saat 36 dakika çalışması gerekiyor. Bir öğretmen, misafirlerine ikram edeceği bir kilogram çikolatayı en az 5 saat 18 dakika, bir hizmetli de en az 6 saat 55 dakika çalışarak alabiliyor. Araştırmaya göre, bir öğretmenin kendisine, eşine ve çocuğuna yapacağı bayram alış verişi masrafı 660 YTL ile 1.896 YTL arasında değişiyor. Bir öğretmen en az 21 gün, araştırma görevlisi en az 18 gün, en düşük derecedeki bir memur en az 25 gün, bir profesör de en az 7 gün çalışırsa bayram alış verişi masrafını karşılayabiliyor.

/ ANKARA

17.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyüme rakamları yetersiz

  Piyasada yaprak kıpırdamıyor

  Şener: Bütçe açıkları kendisini hissettirecek

  Gelir dağılımı her geçen gün biraz daha bozuluyor

  Dar gelirlinin bayramlığı pazar tezgâhından

  Eğitimci bayramı buruk karşılıyor

  İMO üyeleri toplandı


 Son Dakika Haberleri