Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Anadolu yakasındaki tabyalar da restore edilecek

Gelibolu Yarımadası’nda, dönemin Devlet Bakanı Beşir Atalay’ın koordinatörlüğünde Uzun Devreli Gelişme Planı (UDGP) kapsamında şehitlik, anıt ve tabyalarda gerçekleştirilen projelerin ardından, Anadolu yakasındaki tarihi tabyalar, bataryalar ve şehitliklerin restore edilmesi için de çalışma başlatıldı.

Başlatılan çalışmalar kapsamında, Orhaniye ve Hamidiye tabyaları ile Hasan-Mevsuf, Çakaltepe, Topçamlar ve Tektop bataryaları yeniden düzenlenip, turizme kazandırılacak.

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı yaptığı açıklamada şunları kaydetti; ‘’Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda yapılan çalışmaların benzerlerinin Anadolu yakasında da yapılma zamanı gelmiştir. Çanakkale Savaşları’nda stratejik öneme sahip olan Orhaniye ve Hamidiye tabyaları ile Hasan-Mevsuf, Topçamlar, Tektop ve Çakaltepe bataryalarının yeniden düzenlenmesi ve turizme kazandırılması amacıyla hazırladığımız dosyaları Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a ilettim. Askeri makamlardan izin alınması halinde proje çalışmalarının kısa süre içerisinde başlaması bekleniyor.’’

/ ÇANAKKALE

24.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bizim Kitap Mağazasında Risâle-i Nur Külliyatı kampanyası devam ediyor

  Hizmet merkezleri aynı binada toplandı

  522 yıllık cami restore ediliyor

  Anadolu yakasındaki tabyalar da restore edilecek

  Neyler Samandağ’dan


 Son Dakika Haberleri