Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hizmet merkezleri aynı binada toplandı

Açılışı gerçekleştirilen Kültür Merkezi bünyesinde ise Yeni Asya Derneği Gençlik Merkezi, Risale-i Nur Enstitüsü, Yenisiad ve Yeni Asya Gazetesi Bursa Temsilciliği bulunuyor.

RİSALE-İ NUR ENSTİTÜSÜ

Risale-i Nur Enstitüsü Bursa Şube sorumlusu Mustafa Yılmaz, “İnşallah Kurban Bayramından sonra yakın, orta ve uzun vadede yapmayı düşündüğümüz bir plan ve programımız olacak.

Risale-i Nur Enstitüsü temsilciliği olarak genel merkez ve diğer şubelerde icra edilen tüm faaliyetleri örnek alıp imkan nispetinde bu aktiviteleri Bursa’ya taşımaya çalışacağız. Özellikle buradaki akademisyen arkadaşlardan istifade edilerek Risale-i Nur muhtevalı araştırmalara hız verilecek.

Arama konferansları düzenlemeyi ve böylece güncel ve temel konularla Risale-i Nur eksenli bilgileri buluşturmayı düşünüyoruz. Bu bağlamda meydana gelen sunumları geniş kitlelerle paylaşma imkanı doğacak. En yakın bir tarihte seminerlerle bismillah diyeceğiz. Rahman ve Rahim olan Allah’u Teala hayırlı hizmetlerde muvaffak kılsın.”

YENİ ASYA DERNEĞİ GENÇLİK MERKEZİ

Yeni Asya Derneği Gençlik Merkezi Sorumlusu Ömer Kaşlıoğlu, “Rabbimizin fazlından lutfettiği bu güzel nimetin şükrü, ancak merkezimizin maksadına tam muvafık bir şekilde faaliyet göstermesiyle eda edilebilir. Kültür Merkezimizin İman ve Kur’an hizmetinde mühim bir vasıta, gençlerin Risale-i Nur’lara muhatap kılınmasında değerli bir fırsat olacağını düşünüyoruz” diyerek, “Bu noktada seminerler, muhtelif seviyelere hitap eden programlar ve eğitimlerle her kesimden gençlerin ekmek ve su gibi muhtaç oldukları iman hakikatlerine ulaşmalarında bir vesile, bir fiili dua olabilmek esas gayemizdir” dedi.

YENİSİAD YENİ ADRESİNDE

Yeni Sanayici ve İş Adamları Derneği (YENİSİAD) Bursa Şubesi Cumhuriyet Caddesindeki yeni adresinde faaliyete başladı. İdari ofis, toplantı salonu ve seminer salonu bulunan yeni bina şehir merkezinde olmanın avantajlarına da sahip. Yeni binanın açılışında görüşlerine başvurduğumuz Şube Başkanı Mehmet Demirci, 2005 yılı Ağustos ayında kurulan YENİSİAD Bursa Şubesi’nin yeni yerinde üyelerine daha iyi hizmet vermeyi hedeflediklerini belirtti.

Demirci,”Otomotiv ve tekstil sektörünün merkezi konumundaki Bursamızda sanayici ve iş adamı potansiyelimize ulaşmak ve artan üye sayımıza daha verimli ve etkin hizmet verebilmek için gayret ediyoruz, üyelerimize yönelik eğitim ve seminer faaliyetlerimiz artarak devam edecek” dedi. Demirci, Demirci, Genel Merkezinin ortaya koyduğu vizyon, misyon ve hedefleri doğrultusunda faaliyetlerini devam ettirdiklerini kaydetti.

YENİ ASYA GAZETESİ BURSA TEMSİLCİLİĞİ

Bursa Yeni Asya Temsilcisi Hüseyin Hiçdurmaz’ın yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bursa’da Yeni Asya temsilciliği gayet nezih ve güzel bir mekana kavuştu. Şehrin merkezinde olmasından dolayı okuyucularla buluşması daha kolay olacaktır. Temsilcilik olarak, gazete dağıtımı, ilan ver haber konusunda çalışmalar yapılmaktadır. 2008 yılında hedefimiz daha düzenli ve planlı olarak, güzel hizmetlere imza atmak olacaktır. Bursa’da gazete dağıtımı elden dağıtım yapılırken bayi yoluyla satışı yapılmaktadır. Elden gazete dağıtımında dağıtım elemanlarla zaman zaman sıkıntılar yaşanmaktadır. Dolayısıyla sürekli çözüm yolları aranmaktadır. Ancak problemsiz dağıtım hepimizin hedefidir. Yeni mekanda inanıyorum ki güzel açılımlar olacaktır. Türkiye genelinde de ilk olarak örnek bir ilave çalışması yapmıştır. Bursa’da ama ikinci sayıdan sonra ara verdik. Nasip olursa 2008’de bunu yeniden hayat geçireceğiz. Kısaca yapılacak çok hizmet ve iş var, doğru yolda yürümeye kırılmadan devam ediyoruz.”

24.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bizim Kitap Mağazasında Risâle-i Nur Külliyatı kampanyası devam ediyor

  Hizmet merkezleri aynı binada toplandı

  522 yıllık cami restore ediliyor

  Anadolu yakasındaki tabyalar da restore edilecek

  Neyler Samandağ’dan


 Son Dakika Haberleri