Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Proje gençlerden, destek devletten

Diyarbakır Gençlik ve Kültür Evi'nde oluşturulan grupların gençler için hazırladığı 5 proje Devlet Planlama Teşkilâtınca (DPT) onaylandı.

Diyarbakır'da HABİTAT İçin Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi işbirliğiyle kurulan Gençlik ve Kültür Evi'nde, üniversite okuyan ve üniversiteye hazırlanan gençlerden oluşan grupların hazırladıkları 5 proje DPT tarafından onaylanarak hayata geçirildi.

''Engelsiz Yürekler'' projesiyle bedensel özürlüler, ''Umuda Bir Adım Kat'' ile madde bağımlıları, ''Mavi Yarınlar'' ile yetiştirme yurdunda kalanlar, ''Gözetilmeyen Çocuklar'' projesiyle suça bulaşan çocukların topluma kazandırılması hedefleniyor. ''Kaybolan Mirasımız'' projesiyle de Türkiye, Estonya, Litvanya ve Slovakya'dan gençlerin bir araya gelerek tanışması ve birbirlerinin ülkelerini tanımaları amaçlanıyor. Gençlik ve Kültür Evi Sorumlusu Muhtesim Öğer, yaptığı açıklamada, 2001 yılında HABİTAT İçin Gençlik Derneği, UNDP ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi işbirliğiyle kurulan Gençlik ve Kültür Evi'nde çalışmaların 2006 yıldan itibaren Pepsi, Türkiye Kalkınma Vakfı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi ortaklığıyla sürdürüldüğünü söyledi.

DPT'nin gençlerin hazırladığı projelere hibe verdiği bilgisine ulaştıktan sonra bu konuda eğitim çalışmasına başladıklarını anlatan Öğer, gençlere kendi sorunlarını çözebileceği ve bu sorunlar hakkında proje hazırlayabilecekleri konusunda eğitim verdiklerini belirtti. İlk hazırladıkları projelerin tecrübesizlik sebebiyle kabul edilmediğini dile getiren Öğer, şöyle dedi: "Ama bu bizi yıldırmadı. 2004 yılında yaptığımız 2 projemiz onaylanınca daha şevkle çalışmaya başladık. Bölgeden daha fazla proje hazırlamak için önümüze hedef koyduk. Proje birimi oluşturduk. Her grup kendi projelerini hazırlamaya başladı. Güneydoğulu gençler artık proje hazırlamak konusunda bilgi sahibi oldu. Son dönemlerde yaptığımız çalışmalar sonucunda 5 projemiz DPT tarafından kabul edildi. Bugüne kadar 10 projemiz destek gördü. 70 gencimiz artık proje hazırlama ve hayata geçirme konusunda eğitimli.''

MAVİ YARINLAR PROJESİ

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden oluşan grubun hazırladığı ''Mavi Yarınlar projesi'' sorumlusu Ferat Kılıç da proje hazırlarken toplumdaki sorunları düşündüklerini, zaman zaman basında da yer alan yetiştirme yurdunda kalan çocukların yaşadıklarının kendilerini çok etkilediğini söyledi. Bu sebeple yetiştirme yurdunda kalan çocuklara yönelik proje hazırlama gereği duyduklarını, üniversite öğrencileri olarak sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmek istediklerini anlatan Kılıç, projenin yetiştirme yurdunda kalan 12-18 grubunda olan 28 çocuğu kapsadığını, amaçlarının toplumun bu çocukları yaşadığı sorunlar konusunda duyarlı hale getirmek, bu konuda bir kamuoyu oluşturmak olduğunu bildirdi. "Gözetilmeyen Çocuklar'' projesine DPT'nin 5 bin 400 Avro destek verdiğini kaydeden proje sorumlusu Sinem Gökçe de, projeyle amaçlarının suça eğilimli gençleri topluma kazandırmak olduğunu kaydetti.

ENGELSİZ YÜREKLER PROJESİ

"Engelsiz Yürekler'' projesinde çalışacak olan Ferit Gürhan ise çevrelerinde çok sayıda engellinin bulunduğunu, her sağlıklı insanın engelli olabileceğini belirterek, bu sebeple engellilere yönelik proje hazırladıklarını kaydetti. Bazı ailelerin engelli çocukları olmasından utandığını, hatta çocuklarının toplum içerisine sokmadığını dile getiren Gürhan, bunun aşılmasını sağlamak istediklerini söyledi. "Umuda Bir Adım Kat'' projesi sorumlusu Pınar Karakuş da, Diyarbakır'da son yıllarda gençlerin suç işleme oranının artığını, bunun temelinde de madde bağımlığının yattığını anlatarak, proje ile gençlere yardımcı olmayı hedeflediklerini kaydetti. Karakuş, 6 ay sürecek projede gençlere ve ailelere yönelik eğitim seminerleri düzenleyeceklerini belirtti.

/ DİYARBAKIR

02.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokratik anayasa için siyasî irade şart

  Hepsinin aynı kapıya çıktığı görüldü

  Zaman kaybetme lüksümüz yok

  DP'de 16 başkan adayı

  Gül 38 yasayı onayladı

  2007'de 614 terörist etkisiz hale getirildi

  Kutan: 2007 kayıp yıl oldu

  Kar geliyor

  Ardahan eksi 28 derece

  40 aile, depremden sonra Ankara'ya taşındı

  Yeni yıla çadırda girdiler

  Kaçak göçmen dramı

  2007 Türkiye'de nasıl geçti?

  Trafik cezaları arttırıldı

  Ankara'nın gözü deniz araçlarının üzerinde

  Proje gençlerden, destek devletten

  Nikotinli elektronik sigara yasaklandı

  Diyanet Hastanesine ISO kalite belgesi

  Akademik personelin özlük hakları çok yetersiz

  Türkiye, enerjisini reformlara vermeli

  İstanbul'da 3 araç daha yakıldı

  Şifalı bitkilere bilimsel onay

  Sınav kaygısı hep var


 Son Dakika Haberleri